Peste 400 de puieți, plantați pe raza Ocolului Silvic Moara Vlăsiei din Ilfov

Peste 400 de puieți de stejar, măr, păr și corcoduș au fost plantați joi pe un șantier de împădurire din raza Ocolului Silvic Moara Vlăsiei de membrii Colegiului Prefectural Ilfov.

RomaniaTV.net
20 mart. 2014, 18:19
Peste 400 de puieți, plantați pe raza Ocolului Silvic Moara Vlăsiei din Ilfov

„Încercăm să atragem atenția opiniei publice asupra importanței pe care pădurea, natura în general, o are asupra vieții noastre. Munca noastră respectă principiul ‘Pădurea vine din timp, noi trebuie să o împingem în timp’. Cu alte cuvinte, trebuie să o îngrijim, să o ocrotim, să asigurăm dezvoltarea ei durabilă”, a declarat directorul Direcției Silvice Ilfov, Dumitru Voicu, potrivit unui comunicat al Prefecturii Ilfov, scrie Agerpres.

Acesta a precizat că instituția pe care o conduce administrează o suprafață de peste 24.000 de ha de pădure, dintre care 20.000 de ha sunt în proprietate publică.

„Îmi doresc să realizăm și alte acțiuni similare la care să participe cât mai mulți locuitori din județ, inclusiv copii. Regenerarea pădurilor este foarte importantă pentru comunitățile locale, de aceea lansez tuturor ilfovenilor îndemnul de a planta cel puțin un copac în această primăvară„, a spus la rândul său prefectul județului Ilfov, Speranța Cliseru.

Alături de Cliseru la acțiune au participat șefii serviciilor deconcentrate din județul Ilfov, precum și reprezentanți ai Primăriei Moara Vlăsiei. Manifestarea a fost organizată de Direcția Silvică Ilfov și face parte din campania de împăduriri derulată sub egida „Luna plantării arborilor, ediția 2014”.