Peste 5.000 de persoane la funeraliile fotbalistului Piermario Morosini VIDEO

Peste 5.000 de persoane au participat, joi, la Bergamo, la funeraliile fotbalistului Piermario Morosini, decedat la sfârşitul săptămânii trecute, la vârsta de 25 de ani, informează AFP.

RomaniaTV.net
19 apr. 2012, 20:08

Un ecran gigant a fost montat în faţa bisericii din Bergamo pentru ca toţi ce prezenţi să poată vedea slujba.

Preotul Luciano Manenti a evocat decesul părinţilor lui Morosini, atunci când acest era foarte tânăr, precum şi faptul că fratele său, care suferea de un handicap, s-a sinucis.

Suporterii echipei Atalanta Bergamo au întins un steag al clubului pe treptele bisericii şi au scandat numele lui Morosini la sosirea autocarului care i-a transportat pe fotbaliştii formaţiilor Atalanta şi Udinese. Morosini era jucătorul clubului din Udine şi fusese împrumutat la formaţia Livorno, în liga a doua.

Printre personalităţile prezente la funeralii s-au aflat selecţionerul Italiei, Cesare Prandelli, selecţionerul naţionalei de tineret, Ciro Ferrara, antrenorul formaţiei FC Parma, Roberto Donadoni, şi preşedintele Federaţiei Italiene de Fotbal, Giancarlo Abete.

Fotbalistul echipei Livorno, Piermario Morosini, a suferit un stop cardiac, sâmbătă, în timpul meciului cu Pescara. El a fost transportat la spital, unde i s-a constatat decesul. Piermario Morosini avea 25 de ani, fiind împrumutat la Livorno de către gruparea Udinese.

El a fost component al naţionalei de tineret a Italiei şi a rămas orfan de la 17 ani. Mama lui Piermario, Camilla, a murit în 2001, când jucătorul avea 15 ani, iar după doi ani, la 17 ani, s-a stins din viaţă şi tatăl lui, Aldo. La puţin timp după, Piermario a trecut printr-o altă tragedie, fratele său, care suferea de un handicap, punându-şi capăt zilelor, iar el rămânând doar alăturia de sora lui mai mare, care şi ea suferă de un handicap grav.


loading...