Peste 5.000 de persoane, ţepuite de Mic.ro. Angajaţii nu ştiu când vor primi salariile restante

Foştii salariaţi ai reţelei falimentare Mic.ro sunt revoltaţi de modul în care au fost trataţi de angajator. Luni a expirat preavizul pe care salariaţii l-au primit chiar înainte de Mărţişor şi nimeni nu ştie când se vor recupera salariile restante.

RomaniaTV.net
02 apr. 2012, 20:30
Peste 5.000 de persoane, ţepuite de Mic.ro. Angajaţii nu ştiu când vor primi salariile restante

Neplătiţi de trei luni, peste 5.000 de angajaţi ai Mic.ro aşteaptă un semnal de la casa de insolvenţă. Ei nu ştiu nici măcar acum când îşi vor recupera salariile restante şi nici când vor obţine garanţia pe care au depus-o la firmă.

Şi nu este vorba de sume mici. Pe lângă salariile neplătite, firma le-a reţinut lunar angajaţilor o garanţie de 90 de lei, care trebuie restituită. Bani nu mai sunt, iar salariaţii au slabe şanse să vadă vreun ban în perioada următoare.

„Listele sunt publicate cam de două săptămâni, cu sumele care sunt pe fiecare angajat, plus numărul de angajaţi, de peste 5.000. Banii se vor da doar la sfârşitul procesului, care poate să dureze şi doi ani de zile, din câte am înţeles”, a spus un fost angajat Mic.ro, Marian Rădulescu.

Foştii salariaţi sunt nemulţumiţi şi de casa de insolvenţă care se ocupă de Mic.ro. Aceasta nu vrea să comunice cu ei decât prin poştă.

Nu doar salariaţii cer bani de la Mic.ro. Culmea, chiar Dinu Patriciu, iniţiatorul afacerii, solicită cei mai mulţi bani. Astfel, una din firmele controlate de Patriciu invocă împrumuturi de 32 de milioane de euro şi 30 de milioane de dolari acordate către Mic.ro. Atât omul de afaceri Dinu Patriciu, cât şi reprezentanţii casei de insolvenţă nu au putut fi contactaţi.