Peste 50.000 de bilete la tratament, prevăzute să fie repartizate în 2013

Publicat: Joi, 14 Martie 2013 09:15 // Actualizat: Joi, 14 Martie 2013 09:18 // Sursa: RTV.net

Peste 50.000 de bilete la băi vor fi repartizate anul acesta pensionarilor şi asiguraţilor, în unităţile de tratament ale Casei Naţionale de Pensii Publice, 15 la sută dintre acestea urmând să fie acordate gratuit unor categorii speciale de beneficiari, potrivit unui proiect de hotărâre de guvern.

Foto: din-sibiu.ro

"În unităţile de tratament balnear, proprietate a Casei Naţionale de Pensii Publice, este asigurat pentru anul 2013 un număr de maxim 50.352 de locuri la tratament balnear, repartizate pe maxim 16 serii de trimitere", potrivit proiectului de HG aflat în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Muncii.

La acest număr de bilete, se adaugă, până la nivelul sumelor prevăzute cu aceasta destinaţie în bugetul asigurărilor sociale de stat pe 2013, locurile contractate cu alţi operatori economici interesaţi, număr care se va stabili după atribuirea contractelor, în funcţie de preţurile ofertate pe bilet, scrie Mediafax.

Maximum 15 la sută din numărul total de bilete de tratament se vor acorda gratuit categoriilor de persoane beneficiare de prevederile unor legi speciale şi legi cu caracter reparatoriu, precum şi categoriilor de persoane beneficiare ale sistemului de asigurare pentru accidente de muncă şi boli profesionale, se arată în nota de fundamentare a proiectului.

Pot beneficia de tratament balnear, în condiţiile legii, persoanele care au calitatea de: pensionar al sistemului public de pensii, asigurat al sistemului public de pensii sau beneficiar al prevederilor unor legi speciale ce reglementează dreptul la bilete de tratament balnear.

În perioada unui an calendaristic, persoana îndreptăţită poate beneficia de un singur bilet de tratament, se mai arată în proiectul de act normativ.

Distribuirea biletelor de tratament balnear se face de către Casa Naţională de Pensii Publice, prin casele teritoriale de pensii.

Anul trecut, Guvernul a aprobat acordarea a 53.499 de bilete în staţiunile de tratament balnear, prin Casa de Pensii.

Citeşte şi DEZOLANT. Din perle ale turismului, staţiunile balneoclimaterice au ajuns adevărate ruine VIDEO

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
14 mar 10:59
...href="http://www.rtv.net/peste-50-000-de-bilete-la-tratament-prevazute-sa-fie-repartizate-in-2013_70666.html" target="_blank">rtv.net.     ...
1
EUR
4.8347
RON
11 Aug
noapte 18 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H