Peste 60 de persoane au murit în largul Africii de Vest după ce o navă cu migranți a fost găsită în derivă

Cel puțin 62 de persoane au murit în largul Africii de Vest. Victimele erau migranți și călătoreau din Senegal.

17 aug. 2023, 16:22
Peste 60 de persoane au murit în largul Africii de Vest după ce o navă cu migranți a fost găsită în derivă

O navă de pescuit pe care se urcaseră cel puțin 100 de oameni călătorea din Senegal către Insulele Canare (Spania). A fost găsită plutind în derivă în largul Capului Verde, a anunțat miercuri Organizația Internațională pentru Migrație (OIM). Din primele date, peste 60 de persoane ar fi murit. Între cei 38 de supraviețuitori, salvați de autorități și aduși pe insula Sal, sunt și patru copii cu vârste cuprinse între 12 și 16 ani, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al OIM, citat de The Guardian.

Citește și: Un pilot a murit în urma unui atac de cord suferit în timpul zborului. Avionul a aterizat de urgenţă

Nava a fost localizată de o barcă de pescuit spaniolă, care a alertat autoritățile din Capul Verde. Barca a părăsit Senegal pe 10 iulie cu aproximativ 100 de pasageri la bord. Serviciile de urgență au recuperat rămășițele a șapte persoane.

Capul Verde se află la aproximativ 350 de mile (600 km) de coastă pe ruta maritimă către Insulele Canare ale Spaniei. Ruta de migrație atlantică din vestul Africii către Insulele Canare, folosită de obicei pentru a ajunge la Spania continentală, este una dintre cele mai mortale din lume.

Citește și: Avion prăbuşit: unul dintre cei mai mari jurnalişti, mort în tragedia aviatică. Printre victime, şi fiica unui fost ministru

Cel puțin 559 de persoane au murit încercând să ajungă în Insulele Canare în 2022, în timp ce 126 de persoane au murit sau au dispărut pe aceeași rută în primele șase luni ale acestui an, cu 15 epave înregistrate, potrivit OIM. În iulie, alte 15 persoane s-au înecat când o barcă s-a răsturnat în largul coastei capitalei Senegalului, Dakar, potrivit Digi 24.