Peste 60 de persoane au protestat în Piaţa Unirii din Cluj: „Băsescu şi CCR, aceeaşi mizerie”

Peste 60 de persoane au protestat, marţi seară, în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, într-un miting spontan, şi au scandat "Jos Băsescu” şi "Băsescu şi CCR, aceeaşi mizerie", după decizia Curţii Constituţionale de invalidare a referendumului.

RomaniaTV.net
21 aug. 2012, 17:47
Peste 60 de persoane au protestat în Piaţa Unirii din Cluj: „Băsescu şi CCR, aceeaşi mizerie”

Protestatarii s-au adunat, marţi seară, în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca având asupra lor steaguri tricolore şi afişe pe care scrie „Jos piratul mincinos”, „Jos Băsescu”, „Băsescu în puşcărie”, „Băsescu, judecata lui Dumnezeu e dreaptă şi Iadul te aşteaptă”, „Băsescu – dictator”.

Manifestanţii din Piaţa Unirii, printre care membri ai PNL, PSD şi revoluţionari, dar şi Alice Rotta, care a protestat la începutul anului singură împotriva preşedintelui Traian Băsescu, scandează „Jos Băsescu”, „Bucureşti nu uita, Clujul e de partea ta”, „Clujule, trezeşte-te!”, „Băsescu nu uita, România nu-i a ta”, „Ăsta nu e preşedinte, că de 7 ani ne minte”, „România, stat poliţienesc”, „Veniţi cu noi”, „Băsescu, mai rău ca Ceauşescu”, „Noi am votat, voi ne-aţi furat” şi „Băsescu şi CCR, aceeaşi mizerie”.

Unul dintre manifestanţi a declarat că a votat la referendum pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu şi este nemulţumit de decizia Curţii Constituţionale de invalidare a referendumului. „Eu şi alte 7,5 milioane de români am votat pentru demiterea lui Băsescu, iar CCR îşi bate joc de noi, prin decizia de invalidare a referendumului. Cerem demisia CCR pentru că judecătorii au înmormântat voinţa noastră. Dacă nu demisionează, să se desfiinţeze CCR”, a spus acesta.

Mitingul nu a fost autorizat.

Curtea Constituţională a constatat, în hotărârea adoptată marţi, că procedura de organizare a referendumului a fost respectată, că nu s-a întrunit condiţia de cvorum pentru ca scrutinul să fie valabil şi menţionează că la data publicării deciziei în Monitorul Oficial Traian Băsescu îşi reia atribuţiile.