Peste 60 tone de alimente, transportate în localităţile izolate din Delta Dunării

Remorcherul 'Mamaia 2' al Administrației Fluviale a Dunării de Jos (AFDJ) Galați și nava fluvială 'Moldova' a societății Navrom Delta SA au transportat, marți, din municipiul Tulcea în localitățile izolate din Delta Dunării, 65 tone de alimente și 273 de butelii.

RomaniaTV.net
17 ian. 2017, 15:39
Peste 60 tone de alimente, transportate în localităţile izolate din Delta Dunării

Cea mai mare cantitate de alimente, respectiv 50 de tone, a fost transportată, potrivit Căpităniei Portului Tulcea, de nava fluvială ‘Moldova’ care a avut la bord 121 de persoane.

Aflat în a doua misiune umanitară din ultimele șapte zile, remorcherul ‘Mamaia 2’ a transportat, de asemenea, 15 tone de alimente și 273 de butelii cu gaz lichefiat, pentru această încărcătură primind aviz special de transport.

‘Pentru Mila 23 (localitate situată pe brațul Dunărea Veche, n.red.), călătorii au fost debarcați la Crișan (localitate situată pe brațul Sulina al Dunării, n.red.), o navă a noastră i-a transportat până la mila 18 de unde Primăria comunei Crișan i-a preluat pentru a-i duce în sate, pe dig. Totodată, nava ‘Moldova’ are ca misiune descărcarea mărfurilor pentru comuna CA Rosetti pe brațul stâng al Dunării, vizavi de orașul Sulina, produsele alimentare putând fi transportate apoi pe dig, până în satul Periprava (localitate situată pe brațul Chilia al Dunării, n.red.)’, a declarat pentru AGERPRES directorul general al societății Navrom Delta SA, Nicolae Chichi.

Nava ‘Moldova’ a acostat, în jurul orei 16.30, în Portul Sulina, remorcherul ‘Mamaia 2’ fiind așteptat să sosească în același loc în jurul orei 17.00.

Potrivit societății Transport Public SA, nava ‘Mândrești’ a transportat, marți, pe Dunăre între localitățile Tulcea și Tudor Vladimirescu peste 150 de persoane, după ce remorcherul ‘Gheorghieni 2’ al AFDJ a asigurat primul transport de persoane la ora 7.00.

Remorcherul fluvial 328 al Ministerului Apărării Naționale a efectuat de asemenea marți la prânz o cursă între Tulcea și Tudor Vladimirescu, după ce în ultimele două zile a fost blocat între sloiuri.

Cel mai mare remorcher al AFDJ, ‘Perseus’, a intervenit, în aceeași zi, pe brațul Tulcea al Dunării pentru fluidizarea sloiurilor și a asistat inclusiv două convoaie de barje încărcate cu materie primă pentru combinatul Alum SA din municipiu.

Brațele Sfântu Gheorghe și Chilia ale Dunării sunt în continuare blocate de sloiuri, potrivit AFDJ, remorcherele regiei Ministerului Transporturilor intervenind pe brațul Tulcea unde sunt aglomerări de sloiuri.

‘Contează foarte mult cum se intervine pe brațul Tulcea și pe canalul Sulina. Având în vedere dotările dedicate menținerii canalului Sulina în condiții bune de navigație, nu cred că AFDJ are forța necesară pentru a debloca Chilia și Sfântu Gheorghe, deși și acolo există localități. Cred că situația de pe cele două brațe va mai dura circa două săptămâni’, a mai spus directorul Chichi.

Potrivit AFDJ, circa șase nave maritime s-au aflat în ancoră, marți dimineața, în diferite zone ale Dunării, circulația la bara Sulina fiind închisă din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile. Navele maritime vor putea trece din nou bara Sulina pentru a ajunge la Marea Neagră sau pentru a intra pe canalul Sulina, după îmbunătățirea vremii.

Citeşte şi Barjă sub pavilion slovac imobilizată în gheaţă, pe Braţul Bala al Dunării. Intervenţie spectaculoasă a elicopterului MAI