Peste 600 de persoane se luptă pentru ocuparea unuia din cele 62 de posturi scoase la concurs de IJP Constanţa

Peste 600 de persoane s-au înscris pentru ocuparea unuia dintre cele 62 de posturi scoase la concurs de Inspectoratul Judeţean de Poliţie Constanţa. Cei mai mulţi candidaţi sunt în Agigea, unde, 70 de persoane se bat pentru postul comunal de poliţie.

10 apr. 2016, 08:15
Peste 600 de persoane se luptă pentru  ocuparea unuia din cele 62 de posturi scoase la concurs de IJP Constanţa

Ministerul Afacerilor Interne a scos la concurs mai multe posturi de agenţi de poliţie din sursă externă. Această iniţiativă a fost una extrem de apreciată atât în ţară, cât şi în judeţul Constanţa. Cei mai mulţi candidţi din judeţ s-au înscris în Agigea. Aici 70 de persoane se bat pentru postul comunal de poliţie.

Agigea este urmată de localitatea Topraisar,unde, 46 de candidaţi speră să ajungă agenţi de poliţie, iar în comuna Cumpăna, 37 de candidaţi s-au înscris pentru postul de Poliţie din localitate.

La polul opus se află posturi de poliţie din localităţi precum Pantelimon, Mihai Viteazu şi Fântânele, acolo unde s-au înscris doar câte 4 candidaţi.

Mulţi dintre poliţiştii aflaţi în rezervă au preferat să se înscrie pe locurile pentru cei din sursă externă scoase la concurs.

Cei care s-au înscris pentru ocuparea unui post de agent de ordine publică în mediul rural au fost motivaţi de salariul atractiv oferit de MAI, de peste 2.000 de lei, dar şi de siguranţa că îşi vor primi banii la timp.

„La noi în ţară, să ai un loc de muncă a devenit un lux pe care puţini şi-l mai permit. Chiar dacă reuşeşti să te angajezi undeva, nu ai siguranţa că îţi vei primi la timp puţinii bani pe care-i câştigi. Aici măcar ai siguranţa că iei banii la timp şi că vei avea o pensie bună. Am încercat să plec şi în străinătate, dar nu am reuşit să mă angajez”, a declarat unul dintre candidaţi, potrivit cugetliber.ro.

Un alt motiv pentru care oamenii sunt extrem de interesaţi de posturile oferite de IPJ este stabilitatea locului de muncă.

„În primul rând oamenii sunt atraşi de stabilitatea locului de muncă. În al doilea rând, există dorinţa tinerilor de a-şi găsi un loc de muncă pe măsura studiilor pe care le-au absolvit. Mulţi sunt absolvenţi de studii superioare: Drept, Jurnalism, Sociologie şi Istorie. Sunt facultăţi care se pretează cu munca cu grupurile sociale. Tinerii caută un loc de muncă la stat pentru că speranţa de a pleca la muncă în străinătate este foarte mică, pentru că Europa are probleme mari din punct de vedere al echilibrului demografic, anumite state sunt în recesiune şi oferta locurilor de muncă a scăzut considerabil”, a declarat pentru „Cuget Liber”, sociologul Enache Tuşa.

Candidaţii vor susţine concurs pe 14 mai. Acesta va consta în evaluarea performanţei fizice, într-un test scris, de tip grilă şi într-un interviu, doar în cazul în care este necesară departajarea candidaţilor care au obţinut aceeaşi notă finală.

Citeşte şi Poliţia Română a scos la concurs 1.900 de posturi. Un candidat: „E un job stabil. Sunt respectat”