Peste 7 milioane de postări au fost eliminate de pe Facebook pe fondul informaţiilor false despre coronavirus

Peste 7 milioane de postări au fost eliminate de Facebook în al doilea trimestru, pentru că răspândeau informaţii false despre coronavirus, inclusiv conţinut care promovau măsuri preventive false şi remedii exagerate, relatează Reuters, citat de news.ro. 

RomaniaTV.net
12 aug. 2020, 07:19
Peste 7 milioane de postări au fost eliminate de pe Facebook pe fondul informaţiilor false despre coronavirus

Datele au fost publicate în cadrul Raportului privind Aplicarea Standardelor în Comunitate, pe care compania l-a introdus în 2018. Raportul conţine reguli mai stricte, ca reacţie la abordarea prea permisivă a politicilor referitoare la conţinut pe platformele sale. 

Facebook a explicat că s-a bazat mai mult pe tehnologia automată pentru evaluarea conţinutului, în lunile aprilie, mai şi iunie, pentru că a avut mai puţin evaluatori din cauza pandemiei de Covid-19.

Citeşte şi: Donald Trump a fost din nou cenzurat de Facebook şi Twitter pentru afirmaţii false referitoare la COVID 19

De asemenea, compania a mai arătat că extinde politică referitoare la ură pentru a include „conţinutul care se referă la feţe negre sau stereotipuri legate de evreii care controlează lumea”.

Unii politicieni sau persoane publice au provocat controverse machindu-se cu feţe negre, o practică care datează de pe vremea spectacolelor din secolul 19, care caricaturizau sclavii. Această practică a fost folosită pentru a-i desconsidera pe afro-americani.

Începând din 2021, Facebook va invita experţi externi pentru a verifica în mod independent valorile utlizate în raport. 

Citeşte şi: Facebook a şters mai multe conturi ale unor apropiaţi ai lui Trump şi Bolsonaro, preşedintele Braziliei

Cea mai mare companie de media socială din lume a eliminat în trimestrul al doilea, de pe Facebook, aproximativ 22,5 milioane de postări care răspândeau ură, în creştere de la 9,6 milioane de postări în primul trimestru.

Facebook a şters alte 8,7 milioane de postări care aveau legătură cu organizaţii extremiste, comparativ cu 6,3 milioane în perioada precedentă.

Din acest motiv, compania a luat mai puţine măsuri faţă de conţinutul legat de sinucidere şi auto-rănire, nuditatea copiilor şi exploatarea sexuală, a arătat Facebook într-o postare pe blog.