Peste 8.500 de angajați vor fi dați afară. Un gigant mondial prezent și în România anunță concedieri masive

Se anunță concedieri masive la un gigant mondial prezent și în România. E vorba de producătorul suedez de echipamente de telecomunicații Ericson, care a anunțat că va reduce cu 8% din angajați la nivel mondial.

27 feb. 2023, 17:32
Peste 8.500 de angajați vor fi dați afară. Un gigant mondial prezent și în România anunță concedieri masive

Ericson va face concedieri masive în perioada următoare la nivel global, în încercarea de a reduce costurile. E cel mai recent val de disponibilizări în rândul companiilor de tehnologie.

Compania are sediul la Stockholm și se ocupă cu furnizarea echipamentelor pentru rețelele wireless 5G de mare viteză. Reprezentanții Ericson au spus că așteaptă să concedieze 8.500 de angajați în acest an și până în 2024, ca parte a unei strategii de reducere a cheltuielilor cu 9 miliarde de coroane suedeze (857 milioane de dolari) până la sfârşitul acestui an.

Citește și Bursele de merit pentru elevi se dublează, ajung de la 250 la 450 de lei pe lună. Schimbările în educație anunțate de ministrul Deca

„Scopul nostru este de a gestiona procesul în fiecare ţară cu corectitudine, respect, profesionalism şi în conformitate cu legislaţia locală privind munca”, a declarat Ericsson, într-un comunicat citat de ABC News.

Compania așteaptă să vadă rezultate în al doilea trimestru din 2023, pe măsură ce strategia de reducere a costurilor devine mai eficientă, mai ales prin reducerea forței de muncă de aproximativ 105.000 de persoane la nivel mondial.

„Lucrăm, de asemenea, la furnizarea de servicii, aprovizionare, imobiliare şi IT. Am început deja să implementăm şi să accelerăm diverse iniţiative care să ne ajute să atingem” obiectivul de reducere a costurilor, a precizat Ericsson.

Citește și Salarii profesori 2023. Un debutant va avea salariul mediu pe economie. Retribuirea dascălilor va fi „progresivă”

Această decizie a fost luată în contextul în care mai multe companii de tehnologie, cum ar fi Spotify, Amazon, Microson sau Meta, au renunțat la mii de locuri de muncă în ultimele luni. În ultimii ani s-au făcut o mulțime de angajări, pe măsură ce a crescut cererea pentru produsele software-ul şi serviciile lor.

Ericsson a raportat, luna trecută, un profit de 1,86 miliarde de dolari şi venituri de 26,93 miliarde de dolari pentru anul 2022.