Peste 80.000 de infecţii respiratorii acute într-o singură săptămână

Numărul cazurilor de gripă din acest sezon a ajuns la trei, iar infecții respiratorii acute sunt peste 80.000 într-o săptămână, cu 3,8% mai multe cazuri decât în aceeași perioadă a anului 2013, potrivit Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile.

26 dec. 2014, 15:34
Peste 80.000 de infecţii respiratorii acute într-o singură săptămână

Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile a realizat raportul privind morbiditatea prin infecții respiratorii acute, pentru intervalul 15 – 21 decembrie. Astfel, în acest interval, a fost confirmat un caz de gripă cu virus de tip B, la o femeie de 38 de ani, din județul Sibiu. Până la data de 21 decembrie au fost confirmate trei cazuri de gripă, dintre care unul de tip A, subtip H3, și două cazuri tip B.

La nivel național, numărul total de cazuri de infecții respiratorii acute (cazuri gripă/ cazuri compatibile clinic cu gripă, IACRS și pneumonii) a fost de 80.023, cu 12.4% mai mic comparativ cu cel înregistrat în săptămâna precedentă și cu 3,8% mai mare comparativ cu cel înregistrat în aceeași săptămână a sezonului precedent (76.997). Astfel, la nivel național au fost înregistrate 12 cazuri de infecții respiratorii acute severe (SARI), cu patru mai multe față de săptămâna precedentă. În schimb, nu a fost înregistrat niciun caz de SARI confirmat cu virus gripal și totodată nu a fost comunicat niciun deces.

Până la data de 21 decembrie au fost vaccinate antigripal 353.270 persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit gratuit de către Ministerul Sănătății.

CITEŞTE ŞI: Cinci greşeli care agravează răceala şi gripa