Peste 80.000 de măşti chirurgicale vor ajunge la medicii de familie şi în centrele de îngrijire a vârstnicilor

Peste 80.000 de măşti chirurgicale vor fi distribuite medicilor de familie şi centrelor de îngrijire a persoanelor vârstnice din judeţul Timiş. 

RomaniaTV.net
09 apr. 2020, 07:54
Peste 80.000 de măşti chirurgicale vor ajunge la medicii de familie şi în centrele de îngrijire a vârstnicilor

Prefectura Timiş a trimis un comunicat în care precizează că „pentru judeţul Timiş vor fi distribuite 41.600 de măşti chirugicale la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate şi 40.950 de măşti chirurgicale ajung la Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Drepturilor Copilului Timiş. Măştile chirurgicale vin în sprijinul protejării activităţii medicilor de familie şi a personalului din centrele de îngrijire pentru persoane vârstnice şi pentru bolnavii cronici”, potrivit Agerpres. 

Citeşte şi: Parlamentarii şi membri guvernului din Bulgaria au salariile suspendate de la 1 aprilie! Decizia va dura până al sfârşitul crizei

Pentru asigurarea condiţiilor corespunzătoare de protecţie a personalului din asistenţa medicală primară, din asistenţa socială pentru persoane vârstnice, precum şi din instituţiile şi structurile al căror personal vine în contact cu persoane care prezintă risc major de a fi infectate cu virusul SARS-COV-2, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă trimite în ţară un număr de 4.150.000 măşti chirurgicale cu trei pliuri.

Măştile au fost primite de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă ca donaţie.