Peste 80 de şcoli din Franţa au fost închise din cauza îmbolnăvirii elevilor cu COVID-19

Peste 80 de instituţii şcolare din Franţa au fost închise, din cauza contaminării cu noul coronavirus, a anunţat miercuri ministrul francez al Educaţiei Jean-Michel Blanquer. 

RomaniaTV.net
16 sept. 2020, 13:35
Peste 80 de şcoli din Franţa au fost închise din cauza îmbolnăvirii elevilor cu COVID-19

„În momentul în care vă vorbesc, sunt închise 81 de şcoli şi instituţii (şcolare), deci sunt mai puţin de 2.100 de clase închise şi avem aproape 1.200 de cazuri noi de covid-19 în rândul elevilor, în plus faţă de săptămâna trecută”, a precizat el, la postul LCI.

În Franţa sunt în total aproximativ 60.000 de instituţii şcolare.

Citeşte şi: Mai multe şcoli şi licee din Prahova, Olt şi Gorj, închise din cauza coronavirusului

„Situaţia pe care o avem de înfruntat este cea mai bună posibil, având în vedere criza sanitară. Atunci când ai doar 0,13% din şcoli închise, când ai 0,3% clase închise, este totuşi un început de an şcolar bun”, a continuat Jean-Michel Blanquer. 

Jean-Michel Blanquer a declarat că protocolul sanitar implementat cu ocazia acestui început de an şcolar diferit prevede ca o clasă să închidă „în general după ce înregistrează trei cazuri” pozitive de covid-19, dar că nu este vorba despre un „răspuns absolut”.

Citeşte şi: Restaurantele şi cafenelele din 16 localităţi din Arad, închise pe fondul numărului mari de cazuri COVID

„Pe plan local, autorităţile din domeniul sănătăţii pot lua decizii”, a spus el. „Pentru a spune totul, sunt clase care au fost închise cu mai puţin de trei elevi bolnavi”.

Ministrul a mai anunţat că este exclus, în acest stadiu, să se lărgească la elevii din clasele primare oblogaţia purtării măştii de protecţie, impusă în colegii şi licee. În privinţa unei închideri generalizate a şcolilor, a anunţat el, acesta nu este lucrul „cel mai rezonabil”, în pofida faptului că nu poate fi exclus niciun scenariu.


loading...