Peste jumătate din şcolile din Constanţa încep anul şcolar în scenariul galben

Publicat: Vineri, 11 Septembrie 2020 10:11 // Actualizat: Vineri, 11 Septembrie 2020 10:11 // Sursa: romaniatv.net

În judeţul Constanţa, mai mult de jumătate din şcoli vor începe anul şcolar în scenariul galben. În 223 de unităţi elevii vor fi prezenţi la cursuri, iar în şapte şcoli va fi aplicat scenariul roşu, ceea ce înseamnă că orele vor fi ţinute online.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa a anunţat, joi seara, că au fost transmise propunerile privind scenariul de organizare şi desfăşurare a cursurilor în unităţile de învăţământ din judeţul Constanţa, începând cu 14 septembrie.

Citeşte şi: 24 de şcoli din Bucureşti rămân închise la început de an şcolar 2020 - 2021. Elevii vor face cursuri online

"Aceste propuneri au fost aprobate în consiliul de administraţie al fiecărei instituţii şcolare, fiind avizate de IŞJ şi DSP Constanţa. În şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă din 10 septembrie 2020, au fost aprobate după cum urmează: 223 - scenariul 1 (participarea directă, „faţă în faţă"); 285 - scenariul 2 (atât participare directă, cât şi on-line, alternativ: scenariul „hibrid"); 7 - scenariul 3 (participare numai on-line)", a transmis Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa.

Şcolile care încep cursurile în scenariul trei:  Şcoala Gimnazială Nr. 1 Cuza Vodă şi Grădiniţa cu Program Normal Cuza Vodă (din cauza ratei incidenţei cumulate peste limita de alertă de 3/1.000 locuitori, conform datelor furnizate de DSP); Grădiniţa cu Program Prelungit „Ion Creangă" Medgidia, Grădiniţa cu Program Prelungit „Lucian Grigorescu" Medgidia, Grădiniţa cu Program Normal Nr.11 Medgidia, Grădiniţa cu Program Normal „Piticot" Medgidia, Grădiniţa cu Program Normal Nr. 8 Medgidia, unităţi de învăţământ în care se desfăşoară un amplu proces de reabilitare, finalizat în 4 dintre acestea (recepţia lucrărilor realizându-se la sfârşitul lunii septembrie), în curs de finalizare în una dintre grădiniţe.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Constanţa coronavirus Romania scenariul galben şcoală
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8750
RON
26 Sep
noapte 18 °
zi 29 °
Ultimele joburi adaugate
24 H