Peste o mie de persoane au parcurs pe biciclete un traseu prin centrul Timişoarei

Peste o mie de timişoreni pe biciclete au parcurs, duminică, timp de o oră, un traseu pe străzile din centrul Timişoarei, în cadrul unei acţiuni organizate de "Verde pentru Biciclete", acţiunea devenind deja o tradiţie în oraş.

RomaniaTV.net
22 apr. 2012, 16:43
Peste o mie de persoane au parcurs pe biciclete un traseu prin centrul Timişoarei

Cele peste o mie de persoane s-au adunat la Hala Timco din Timişoara, zonă situată în apropiere de centrul oraşului, de unde au pornit pe un traseu prestabilit, iar după o oră s-au întors în centru.

Timişorenii care au vrut să participe la tura ciclistă, dar nu au avut biciclete, le-au putut închiria de la organizatori. De asemenea, copiii care au participat la eveniment au primit baloane colorate pe care le-au legat de biciclete.

Totodată, participanţii au avut posibilitatea să îşi procure numere pentru biciclete.

„Ne-am propus să adunăm cât mai mulţi timişoreni dornici de pedalare, la acest eveniment, iar peste două săptămâni vom începe tradiţionalele ture bănăţene care se vor desfăşura pe parcursul verii, din două în două săptămâni”, a declarat Graţian Bolog, reprezentant al organizaţiei „Verde pentru Biciclete”, care promovează mersul pe bicicletă.

Reprezentanţii „Verde pentru Biciclete” au anunţat că în acest an nu vor mai organiza competiţii sportive, ca în anii anteriori, dar vor încuraja şi sprijini competiţiile organizate de şcoli şi de diverse cluburi sportive, pentru încurajarea mişcării şi a practicării sportului, ca parte a unui mod de viaţă sănătos.