Peste o mie de tone de deşeuri transportate ilegal din Serbia, oprite la Cernavodă. A fost deschis dosar penal

Peste o mie de deşeuri de fier transportate ilegal din Serbia au fost depistate de poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă la Cernavodă. A fost deschis dosar penal, iar Garda de Mediu a decis returnarea deşeurilor în ţara de origine.

04 aug. 2021, 15:03
Peste o mie de tone de deşeuri transportate ilegal din Serbia, oprite la Cernavodă. A fost deschis dosar penal

Peste o mie de tone de deşeuri transportate ilegal din Serbia, oprite la Cernavodă. O barjă încărcată cu tone de deşeuri de fier a fost descoperită de polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în cooperare cu lucrători vamali, comisari din cadrul Gărzii Naționale de Mediu si Căpitănia Cernavodă.

Peste o mie de tone de deşeuri transportate ilegal din Serbia, oprite la Cernavodă

Citeşte şi Porsche Cayenne cu număr de înmatriculare fals şi plin cu ţigări de contrabandă, depistat de poliţiştii de frontieră

„În data de 03.08.2021, polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în cooperare cu lucrători vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța Sud, comisari din cadrul Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Constanța și reprezentanți ai Căpităniei Cernavodă au procedat la efectuarea controlului de frontieră, pe sensul de intrare în țară, a unui convoi format dintr-un împingător cu şase barje, sosit în portul Cernavodă, din direcția Serbia. Convoiul era format din cinci barje încărcate cu cereale şi una cu 1.054,6 tone deşeuri din fier, conform documentelor”, transmiste Poliţia de Frontieră într-un comunicat de presă.

Potrivit poliţiştilor de frontieră, printre deșeurile din fier se aflau şi alte tipuri de deșeuri decât cele declarate, fiind depozitate şi deșeuri a căror proveniență nu poate fi stabilită, unele chiar periculoase – componente din vehicule scoase din uz, care conțin uleiuri, emulsii și alte substanțe periculoase, deșeuri de echipamente electrice și electronice (DEEE-uri), deșeuri de ambalaje din plastic, lemn, carton, materiale textile și rafie, vopsea, ebonita, anvelope din cauciuc, etc.

Poliţiştii de frontieră au stabilit că transferul de deșeuri nu indeplineşte condiţiile legale, iar comisarii Gărzii de Mediu au luat măsura  interzicerii efectuării tranzitului pe teritoriul României a deșeurilor și returnarea acestora în țara de origine.

În acest caz s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de nerespectarea măsurilor în desfășurarea activității de colectare/tratare/transport deșeuri și folosirea de acte nereale.

Citeşte şi Poliţia de Frontieră are maşini noi! Acestea pot detecta o ţintă de la 7 kilometri