Poliţia de Frontieră are maşini noi! Acestea pot detecta o ţintă de la 7 kilometri

Poliția de Frontieră Română va fi dotată cu autospeciale de supraveghere cu termoviziune, acestea fiind achiziționate din fonduri europene nerambursabile, potrivit unui comunicat al instituției. 

RomaniaTV.net
21 sept. 2020, 09:23
Poliţia de Frontieră are maşini noi! Acestea pot detecta o ţintă de la 7 kilometri

U număr de 50 de autospeciale de supraveghere cu termoviziune vor intra în perioada următoare în dotarea Poliției de Frontieră Române, în cadrul unui contract în valoare de 10.790.000 euro, finanțat din fonduri externe nerambursabile, prin Fondul de Securitate Internă.

Primul lot, format din 26 mijloace de mobilitate terestră, va ajunge la polițiștii de frontieră până la finele lunii septembrie, urmând ca, până la sfârșitul anului, sa fie recepționat și următorul lot de 24 de autovehicule.

Citește și: Focuri de armă în Portul Constanţa pentru prinderea unor marinari sirieni suspectaţi de contrabandă cu ţigări

Autovehiculele sunt destinate misiunilor de supraveghere a frontierei terestre, pentru combaterea și prevenirea migrației ilegale, respectiv a contrabandei cu produse accizabile.

Autovehiculul de bază Ford Tranzit Van este dotat cu un sistem video mobil destinat supravegherii zonelor de frontieră, atât ziua cât și noaptea, oferind, totodată, și posibilitatea obținerii de informaţii cu privire la poziţia proprie şi detectarea persoanelor aflate în zona de competenţă.

Autospecialele de supraveghere sunt destinate spre a fi folosite în zone cu teren neamenajat sau greu accesibil, având o multitudine de caracteristici tehnice de înaltă performanță, printre care se regăsesc cele referitoare la detecția țintei (identificarea acesteia) de la o distanță de 7 km și recunoașterea persoanelor de la o distanță de 4 km.

Citește și: Sindicaliştii din Poliţie îl acuză pe ministrul Vela de naivitate şi de politizarea instituţiei

Modelele Ford au motor diesel, cu o cilindree de 1995 centimetri cubi și 170 de cai-putere, tracţiune 4×4 integrală decuplabilă cu sistem electronic de control al tracţiunii, suspensie adaptată pentru deplasarea în zone neamenajate/greu accesibile și elemente de protecție pentru grupul motopropulsor.

Fiecare autovehicul este dotat cu mijloace tehnice specifice: sisteme de comunicaţii mobile, proiectoare portabile, sistem de supraveghere perimetral, baterie suplimentara, autonomie extinsă-rezervor de combustibil mărit (95 l) etc. Capabilităţile aparaturii de observare sunt formate din cameră cu termoviziune, cameră de vedere pe timp de zi color, telemetru laser, sistem de poziţionare GPS.


loading...