Peste o sută de migranți au fost salvaţi de pe o ambarcaţiune în derivă din largul Mării Ionice, în vestul Greciei

O sută treisprezece migranți aflați pe o ambarcațiune în derivă în Marea Ionică, în vestul Greciei, au fost transferați marți vii și sănătoși, potrivit primelor informații, pe un cargo ce naviga în zonă, a anunțat paza de coastă greacă, informează AFP.

RomaniaTV.net
07 mart. 2017, 18:12
Peste o sută de migranți au fost salvaţi de pe o ambarcaţiune în derivă din largul Mării Ionice, în vestul Greciei

Toți acești migranți vor fi duși miercuri dimineața la Patras, un mare port în Peloponez, în sud-vestul Greciei, potrivit aceleiași surse.

Ambarcațiunea în derivă a emis un semnal SOS marți după-amiaza, la 32 de mile marine de Paxi, în timp ce ‘rafale de vânt de 6-7 grade pe scara Beaufort (39-69 km pe oră) suflau în regiune’, a precizat un responsabil al biroului de presă al pazei de coastă.

Paza de coastă a Greciei a inițiat o operațiune de salvare cu ajutorul a trei nave, două cargo și un tanker, ce navigau în regiune.

Deocamdată nu este disponibilă nicio informație cu privire la itinerariul ambarcațiunii sau naționalitatea migranților salvați.

Marea Ionică separă Grecia de Italia, care a devenit în ultimele luni principala poartă de intrare a migranților și refugiaților în Europa, după intrarea în vigoare, în urmă cu un an, a acordului între UE și Turcia. Acest acord a redus într-un mod semnificativ afluxul de migranți pe Marea Egee, în estul Greciei și în fața coastei turce, rută folosită în 2015 de peste 800.000 de refugiați, mai ales sirieni, care au dorit să ajungă în țările vest-europene.