Peste o sută de proprietari au protestat în Craiova faţă de demolarea unor chioşcuri

Peste o sută de proprietari ai unor chioşcuri amplasate pe terenul public au protestat, vineri seară, în mod spontan, în zona pieţei din cartierul Craioviţa Nouă, din municipiul Craiova, nemulţumiţi că acestea le vor fi demolate după data de 31 decembrie.

RomaniaTV.net
05 oct. 2012, 20:26
Peste o sută de proprietari au protestat în Craiova faţă de demolarea unor chioşcuri

Primăria Craiova a luat această decizie a demolării în cazul tuturor comercianţilor cărora le-au expirat contractele de închiriere a terenurilor.

Comercianţii s-au adunat, vineri seară, în jurul orei 20.00, în cartierul Craioviţa Nouă, scandând lozinci împotriva actualei conduceri a Primăriei Craiova şi blocând un sens de mers pe strada Tineretului, din municipiu.

„Nu este normal ce se întâmplă, o să ajungem să murim de foame. Aceasta era singura noastră sursă de venit şi nu avem alte soluţii. Doamna primar (n.r. – Lia OLguţa Vasilescu, primarul Craiovei) ne-a promis în campania electorală că o să facă locuri de muncă, iar acum nu face altceva decât să le desfiinţeze pe cele existente”, a declarat o protestatară.

Comercianţii spun că protestele nu se vor opri în această seară.

„O să ieşim în stradă în fiecare seară până când ne vor fi rezolvate problemele, nu avem altă soluţie, probabil că o să ajungem să ne spânzurăm ca să nu mai vorbim de faptul că deja foarte mulţi s-au internat în spital pentru că s-au îmbolnăvit la aflarea veştii că ne demolează pe toţi”, a declarat alt protestatar.

Zeci de poliţişti au împrejmuit zona, i-au direcţionat pe protestari pe trotuar şi, în momentul de faţă, au făcut un cordon în jurul lor.

Comericanţii au ieşit în stradă după ce joi Consiliul Local Craiova a votat un proiect de hotărâre prin care sute de chioşcuri din municipiu amplasate pe terenul public vor fi demolate după data de 31 decembrie. Comercianţii vor putea să se reînscrie la licitaţii, însă dacă vor câştiga vor fi nevoiţi să facă alte cheltuieli cu ridicarea altor chioşcuri.