Peste o tonă de motorină, furată din Portul Constanţa. O persoană a fost arestată

Poliţiştii au prins în flagrant un bărbat care a furat peste o tonă de motorină de la o firmă din Portul Constanţa, folosind instalaţii artizanale, dar şi un microbuz inscripţionat cu numele unei şcoli private, iar anchetatorii afirmă că acesta ar fi avut drept complici angajaţi ai firmei respective.

RomaniaTV.net
10 sept. 2012, 10:33
Peste o tonă de motorină, furată din Portul Constanţa. O persoană a fost arestată

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Constanţa, Gelu Manolescu, poliţiştii Serviciului Transporturi Maritime au descoperit într-un depozit al societăţii Oil Terminal, aflat în dana 69 a Portului Constanţa, o instalalaţie artizanală montată pe conducta principală de motorină. În apropiere, lângă gardul depozitului a fost găsită şi o autoutilitară în care se aflau mai multe butoaie de tablă, cu capacitatea de 200 de litri fiecare şi 37 de bidoane de 30 de litri, toate goale, dar şi un rezervor artizanal cu capacitatea de 1.000 de litri, plin cu motorină.

În microbuzul Mercedes, pe care era inscripţionat numele unei şcoli particulare din Constanţa, se afla un tânăr de 26 de ani, din Ialomiţa, care încărca motorină în recipientul aflat în maşină, folosind instalaţia artizanală montată pe conducta din interiorul depozitului. Combustibilul era sustras cu ajutorul a două pompe racordate la reţeaua electrică a unei magazii din incinta societăţii, fiind transportat cu ajutorul unui furtun din plastic, mascat de vegetaţia din interiorul societăţii. Furtunul ieşea din curtea depozitului printr-o spărtură a gardului, motorina fiind încărcată direct în rezervorul artizanal din microbuz.

De asemenea, poliţiştii au descoperit o altă instalaţie artizanală în interiorul depozitului, formată din aproximativ 100 de metri liniari de furtun din plastic care avea montat la capăt un robinet. Prin intermediul acesteia se putea sustrage produs petrolier dintr-o conductă care făcea legătura cu depozitul de carburant.

Lângă microbuz era staţionat un autoturism înmatriculat în Bulgaria, care avea buşonul de la rezervorul de alimentare desfăcut, lângă maşină putând fi observate, pe jos, urme de motorină. La controlul autoturismul, în interior a fost descoperit un rezervor confecţionat artizanal, de aproximativ 160 de litri, încărcat cu motorină. Ambele autovehicule au fost ridicate, fiind sigilate de poliţiştii Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime. Totodată, din interiorul instalaţiei artizanale a fost ridicată o probă de motorină pentru a fi analizată în condiţii de laborator.

Pe numele tânărului de 26 de ani din Ialomiţa a fost întocmit dosar penal pentru furt calificat în paguba avutului privat, ulterior fiind arestat preventiv, pentru 29 de zile. Surse din rândul anchetatorilor spun că tânărul ar fi avut complici din rândul angajaţilor societăţii şi continuă cercetările pentru identificarea acestora, dar şi pentru stabilirea cu exactitate a prejudiciului cauzat.