Peste patru milioane de europeni, infectaţi cu noul virus de la debutul pandemiei. Franţa şi Spania, cifre dramatice în ultimele zile

Europa a depăşit pragul de patru milioane de infectări, a anunţat AFP. În top trei al celor mai afectate ţări se află Rusia, Spania și Marea Britanie. În ultimele zile, Franţa şi Spania au înregistrat cifre dramatice. 

RomaniaTV.net
02 sept. 2020, 07:10
Peste patru milioane de europeni, infectaţi cu noul virus de la debutul pandemiei. Franţa şi Spania, cifre dramatice în ultimele zile

Situaţia în Europa este dramatică. 4.006.077 de infectări cu coronavirus au fost raportate pe continent de la debutul pandemiei. Mai mult de jumătate dintre cei infectaţi, mai exact 2.281.959, s-au vindecat, potrivit datelor oficiale.

Peste 216.000 persoane au decedat în urma infectării cu coronavirus. Cele mai multe decese s-au înregistrat în Marea Britanie, peste 41.000, urmată de Italia, cu peste 35.400 de morți, și de Franța, cu peste 30.000 de morți. În România, conform celui mai recent bilanț, au fost confirmate 88.593 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. 3.681 de români infectaţi au pierdut lupta cu virusul.La nivel global, numărul cazurilor de coronavirus a trecut de 25 milioane, iar 852.405 de persoane infectate au decedat.

Franţa şi Spania, cifre dramatice în ultimele zile

4.982 de cazuri noi de infecţie cu noul coronavirus au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, în Franţa, potrivit cifrelor publicate marţi seară de agenţia naţională de sanătate. Cu o zi înainte, Franţa raportase 3.082 de cazuri noi. 

Citeşte şi Grecia amână cu o săptămână începutul noului an şcolar. Înmulţirea cazurilor de Covid îngrijorează autorităţile elene

În ultimele 24 de ore, în Hexagon au fost înregistrate 19 decese, numărul total al deceselor ajungând la 30.661. Până marţi, 1 septembrie, 424 de pacienţi se aflau în secţiile ATI din spitalele din Franţa.

În ceea ce priveşte situaţia din Spania, epidemia pare să fii revenit în forţă, mai cu seamă în capitala ţării.

Starea sănătăţii publice şi evoluţia epidemiei la Madrid ne îngrijorează„, a spus premierul spaniol Pedro Sanchez într-un interviu la postul de radio Cadena Ser.

În contextul exploziei numărului de cazuri, Sanchez a pus la dispoziţia regiunilor, săptămâna trecută, 2.000 de militari pentru a le ajuta să urmărească noile cazuri de COVID-19. Deocamdată, 11 din cele 17 regiuni au făcut apel la militari, printre care şi Madrid.

Cel mai recent bilanţ al Ministerului Sănătăţii spaniol, publicat pe 31 august, a relevat peste 23.000 de noi cazuri de vineri şi un total de 462.858 de cazuri detectate de la începutul epidemiei. Dintr-un total de 1.656 de spitalizări înregistrate în ţară în ultimele şapte zile, 420 (circa 25%) au avut loc în Madrid, potrivit datelor oficiale. 

Madridul, care are 6,7 milioane de locuitori, a fost cea mai afectată regiune din ţară în primăvară şi a reprezentat, de asemenea, aproape jumătate din cele 141 de decese cauzate de noul virus în ultimele şapte zile.

Peste 29.000 de decese s-au înregistrat din cauza infectării cu noul coronavirus în Spania de la începutul pandemiei.

Avertismentul OMS: „Nicio ţară nu poate pretinde că s-a încheiat pandemia. Deschiderea fără control este o reţetă sigură pentru dezastru”

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a avertizat că pandemia nu s-a încheiat în nicio ţară şi că o relaxare a restricţiilor prea devreme ar fi reţeta sigură pentru dezastru.

Citeşte şi Părinţii din Spania sunt obligaţi să îşi lase copiii la şcoală. Dacă refuză, riscă închisoarea sau îşi pot pierde drepturile tutelare

Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat că ţările trebuie să aibă „control” asupra virusului înainte de a încerca să repornească economiile.

Cu cât ţările au mai mult control asupra virusului, cu atât mai repede se pot deschide„, a spus Tedros Ghebreyesus, potrivit AP.

Acesta a mai spus că reîntoarcerea copiilor în băncile şcolii şi a adulţilor la joburi trebuie să se facă în deplină siguranţă.

Nicio ţară nu poate pretinde că s-a încheiat pandemia. Realitatea este că acest virus se răspândeşte uşor. Deschiderea fără control este o reţetă pentru dezastru. Vrem să vedem copiii că se întorc la şcoală şi oameni care se întorc la locul de muncă, dar vrem să facem asta în siguranţă”, a transmis Ghebreyesus.

Directorul OMS a făcut apel la autorităţile din întreaga lume să fie responsabile nu doar în ceea ce priveşte repornirea economiilor, dar şi în ceea ce priveşte limitarea răspândirii coronavirusului.

Dacă ţările sunt serioase în ceea ce priveşte deschiderea, atunci trebuie să fie serioase şi în ceea ce priveşte suprimarea transmisiei şi salvarea vieţilor„, a subliniat şeful OMS.