Pește uriaş, de peste 5 metri lungime, pescuit în Chile. Prada a fost ridicată cu macaraua

Un pește uriaş a fost pescuit în Chile. Pescarii, însă, nu s-au bucurat atât de mult de captură, ei având superstiţia că prinderea unui peşte uriaş nu are cum să fie un semn bun și că ar prevesti un dezastru.

14 iul. 2022, 17:44
Pește uriaş, de peste 5 metri lungime, pescuit în Chile. Prada a fost ridicată cu macaraua

Un peşte uriaş, de peste 5 metri lungime, a fost capturat de un grup de pescari din orașul Arica. Imaginile care surprind monstrul au făcut înconjurul reţelelor sociale. Pentru a le demonstra tuturor celor curioşi că această captură nu este o minciună pescărească, pescarii au expus peştele ridicându-l cu o macara.

Pește uriaş, de peste 5 metri lungime, ridicat cu macaraua

Dar reacţia oamenilor nu a fost cea aşteptată. În poporul chilian s-a înpământenit credinţa că prinderea unui peşte uriaş este semn rău.

E clar, suntem morți”, a spus un utilizator, în timp ce mai mulți l-au aprobat și au spus că „este un semn rău”.

Creatura prinsă este un pește vâslă, care, în unele cazuri, poate să ajungă la 11 metri lungime.

Citeste si VIDEO! Peștele monstru de 2,5 tone care arată ca un rechin pe steroizi! Un surfer a dat peste creatura preistorică pe care aproape nimeni n-a mai văzut-o vreodată!

Peştii uriaşi, consideraţi purtători de ghinion

Japonezii cred și în ziua de azi că apariția unui pește din această specie anunță cutremure și tsunami. Tot japonezii spun că oricine prinde un astfel de pește este blestemat.

Peștii vâslă trăiesc la mare adâncine și urcă spre suprafața apei când sunt răniți sau bolnavi, mor sau se reproduc. Această specie de peşte are corpul lung, argintiu, are un aspect de panglică și prezintă o înotătoare dorsală mare și două înotatoare pectorale mai mici.

Au guri proeminente și mici și o înotătoare dorsală roșiatică voluminoasă care se întinde de la cap până la capătul regiunii caudale, printre cele mai distinctive aspecte ale sale. Nu au solzi, ci o piele moale, argintie, înotătoarele pectorale abia se disting, iar înotătoarele din zona pelvisului au formă de vâsle, ceea ce le-a dat numele lor în rândul pescarilor”, a spus Gonzalo Muñoz, cercetător de la IFOP.

Citeste si Cartofii mov. Cum se gătesc şi ce beneficii uriaşe au pentru sănătate