Peștele care ar trebui consumat cel puțin o dată pe săptămână. Este la fel de sănătos ca somonul, dar mult mai ieftin

Nici o săptămână fără pește. Este sfatul nutriționiștilor. Și așa și este pentru că peștele un aliment care contine aminoacizii esentiali si un profil lipidic mult mai sanatos decat alte surse de proteine. Micronutrientii includ vitaminele B, vitamina D, precum si minerale precum iod, potasiu, fier.

02 mart. 2024, 14:35
Peștele care ar trebui consumat cel puțin o dată pe săptămână. Este la fel de sănătos ca somonul, dar mult mai ieftin

Peștele este un aliment esențial într-o dietă sănătoasă, însă prețul ridicat al unor varietăți precum somonul poate face ca mulți să-l excludă din meniul lor zilnic. Există însă o specie de pește la fel de sănătoasă ca somonul, dar mai puțin populară. Este vorba despre hamsie. Prețul este mult mai accesibil.

Citește și: 6 pești toxici. Mare atenție, conțin foarte mult mercur!

 

Peștele care ar trebui consumat cel puțin o dată pe săptămână. Este la fel de sănătos ca somonul

Hamsia este o alegere inteligentă pentru cei care caută să-și îmbunătățească dieta fără a-și afecta bugetul. Hamsia oferă mai multe beneficii decât somonul sau păstrăvul, conținând de 15 ori mai multe vitamine și o varietate de nutrienți esențiali precum fosfor, calciu, iod și magneziu, potrivit fanatik.ro.

Citește și: Cum să pregătești cel mai delicios file de somon cu cartofi dulci! Rețeta de lux la bani puțini care îți salvează cina

Acidul gras Omega-3 din hamsie îmbunătățește sistemul imunitar și contribuie la sănătatea sistemului nervos, articulațiilor și oaselor.

Pentru mai multă sănătate, este indicată gătirea hamsiei la cuptor. Dar sunt și persoane care preferă prăjirea hamsiei în baie de ulei și servirea ei apături de măgăligă și mujdei de usturoi.

hamsie