Peștele este un aliment extrem de sănătos pentru organismul uman, datorită acizilor grași omega-3. Dr. Sheena Bhagiruti a dezvăluit că unele tipuri de pește pot crește hipertensiunea, cum ar fi cel uscat și afumat.
„Când mâncăm sare, corpul reține apa. Când mâncăm prea mult, apa suplimentară din sânge pune presiune pe pereții vaselor de sânge, ridicând tensiunea arterială. Pentru a controla mai bine aportul de sare, verificați etichetele alimentelor și evitați alimentele bogate în sare, în special cele care conțin 1,5 g sau mai mult la 100 g.”, spune nutriționista.
Dr. Sheena Bhagiruti recomandă peștele cu un conținut scăzut de sare, cum ar fi conservele sau peștele proaspăt, cum ar fi:
Peștele roșu conține proteine ușor digerabile, care sunt necesare pentru creșterea musculară și construirea de noi celule. Acizii grași omega-3 ajută la reducerea riscului de boli cardiovasculare și artrită. Cu toate acestea, datorită conținutului ridicat de sare, nu este recomandat să consumăm mai mult de 100-150 de grame.
„Dacă ignorați această recomandare, puteți provoca apariția edemului. Acest lucru nu este periculos pentru persoanele sănătoase, dar cei care au probleme cu rinichii, hipertensiune arterială sau sânge gros nu ar trebui să ignore acest sfat. În caz contrar, condiția poate deveni mai complicată și chiar poate duce la un accident vascular cerebral”, mai spune Dr. Sheena Bhagiruti.