Peștele toxic consumat de toată lumea pentru că este ieftin. Cât de periculos este acesta pentru copii

Românii aleg să cumpere anumite alimente pentru că sunt mai ieftine, dar nu știu la ce riscuri se supun. Peștele pangasius este toxic pentru organism, din cauza mediului din care provine.

11 nov. 2022, 09:46
Peștele toxic consumat de toată lumea pentru că este ieftin. Cât de periculos este acesta pentru copii

Peștele pangasius privine din apele Vietnamului, din râul Mekong, și este o specie hibrid. Râul este foarte poluat din cauza numeroaselor fabrici din zonă, ale cărui deșeuri ajung în apă, ceea ce face peștele extrem de toxic, potrivit realitatea.net.

Pangasiusul este o specie creată de cercetătorii chinezi, creată special pentru a supraviețui la aceste condiții. Peștele este o încrucișare între mai multe specii și are o toleranță ridicată la toxinele din apă, hrănindu-se cu acestea.

Citește și: Alimentele care ţin răceala şi gripa departe de tine. Nutriţionist: „Este regina sezonului rece”

Astfel, acest pește devine toxic după ce consumă toată viața deșeuri, bacterii și microorganisme, dar și resturile peștilor morți care au fost uscați și măcinați. Aceștia mai sunt numiți și pești sanitari.

Ce spun autoritățile despre peștele toxic

Autoritățile nu infirmă, dar nici nu confirmă aceste informații, ceea ce înseamnă că rămâne la latitudinea fiecăruia dacă dorește să consume acest tip de pește. Există zvonuri că peștele ar fi fost injectat cu hormoni proveniți din urină deshidratată pentru a crește mai rapid și carnea să fie mai pufoasă, datorită cererii tot mai mari din supermarketuri.

Citește și: Patru alimente care te ajută să slăbeşti rapid. Au numeroase beneficii pentru organism