Peter Imre şi-a recuperat banii de la Dinu Patriciu

Omul de afaceri Peter Imre a reuşit să obţină de la Dinu Patriciu cei 80.000 de euro pe care acesta trebuia să i-i dea în urma unei sentinţe judecătoreşti, informează România TV. Este vorba de bilete la ordin pe care Patriciu a refuzat ulterior să le plătească fostului său asociat.

07 iun. 2013, 11:42
Peter Imre şi-a recuperat banii de la Dinu Patriciu

Vineri, Imre a venit la casa lui Dinu Patriciu din Siliştea Snagovului, însoţit de executorul judecătoresc şi de jandarmi, conform procedurii în asemenea cazuri.

Până acum au fost mai multe tentative ale executorului judecătoresc de a-l forţa pe Patriciu să efectueze plata, însă acesta a atacat în instanţă decizia de executare silită.

De data aceasta, Imre a avut succes. „În sfârşit s-au depus banii în contul executorului judecătoresc. Patriciu şi-a revenit în simţiri şi a depus banii (…) A trebuit să se facă acest scandal ca nişte bani legitimi să fie recuperaţi. Dinu Patriciu a semnat bilete la ordin în faţa a 8-9 persoane, dintre care 4 avocaţi”, a declarat Peter Imre.

Chiar dacă şi-a recuperat banii, Imre rămâne foarte supărat pe fostul său partener de afaceri. „Dinu Patriciu a ales calea fugii ca un laş. Şi-a ales pus fata şi nepoata de 3 ani drept scut, ca un terorist nemernic ce este, la executările anterioare”, a spus Imre precizând că acum a discutat doar cu avocaţii lui Patriciu.

Mai mult, Imre l-a caracterizat pe Dinu Patriciu drept „escroc internaţional” şi „şantajist”.

Pe 15 mai, mai mulţi executori judecătoreşti şi poliţişti au mers la casa lui Dinu Patriciu pentru a ridica mai multe tablouri, omul de afaceri având sechestru pe bunuri.

Executorul a primit acceptul lui Patriciu de a intra în reşedinţa sa, însă evaluatorii aduşi pentru a evalua tablourile care ar urma să acopere datoria nu au fost primiţi. Executorul judecătoresc are, astfel, sarcina de a evalua de unul singur tablourile, misiune extrem de dificilă, în condiţiile în care omul de afaceri are zeci de tablouri a căror valoare totală depăşeşte 2 milioane de euro.

Dinu Patriciu este cunoscut pentru colecţia impresionantă de tablouri. Obiectele sale de artă sunt estimate la 2 milioane de euro. În colecţia de tablouri a lui Patriciu se regăsesc pânze semnate de Tonitza, Luchian sau Tuculescu.