Petiţie pentru interzicerea folosirii armelor de foc la filmări, după ce Alec Baldwin şi-a împuşcat mortal o colegă

Petiţie pentru interzicerea folosirii armelor de foc la filmări. La trei zile după ce actorul Alec Baldwin a împuşcat-o mortal pe Halyna Hutchins pe platoul de filmare al westernului „Rust” din Statele Unite, se intensifică apelurile la Hollywood, scrie AFP.

25 oct. 2021, 12:01
Petiţie pentru interzicerea folosirii armelor de foc la filmări, după ce Alec Baldwin şi-a împuşcat mortal o colegă
Petiţie pentru interzicerea folosirii armelor de foc la filmări

Petiţie pentru interzicerea folosirii armelor de foc la filmări. Împuşcată în piept după ce Alec Baldwin a acţionat o armă de recuzită la filmările pentru „Rust”, potrivit unui raport de anchetă preliminar consultat de AFP, Halyna Hutchins a fost transportată cu elicopterul la spitalul din New Mexico unde a fost declarat decesul.

Citeşte şi: Alec Baldwin, primele imagini după ce şi-a ucis o colegă pe platoul de filmare! Actorul este distrus psihic şi de nerecunoscut! Cariera lui s-ar putea încheia brusc

Petiţie pentru interzicerea folosirii armelor de foc la filmări

O petiţie pe site-ul change.org, care cere interzicerea armelor de foc reale la filmări şi condiţii mai bune de lucru pentru echipe, a strâns peste 15.000 de semnături duminică.

Nu există nicio scuză pentru ca un astfel de lucru să aibă loc în secolul 21”, se arată în textul petiţiei lansate de Bandar Albuliwi, scenarist şi regizor.

„Este urgent să se răspundă la problema abuzurilor (dreptul la muncă) şi al încălcării alarmante a siguranţei care au loc pe platourile de filmări, inclusiv în condiţii de mare risc, precum folosirea de arme de foc adevărate.

Intenţionez să supun la vot un proiect de lege care să interzică gloanţe reale pe platourile de filmări în California, cu scopul de a preveni acest tip de violenţă”, a pledat sâmbătă, într-un comunicat, Dave Cortese, ales democrat în Senat din partea Californiei, potrivit News.ro.

Producătorii serialului poliţist de succes „The Rookie”, ale cărui filmări au loc la Los Angeles, au decis a doua zi după dramă să interzică orice armă adevărată pe platou, o măsură imediată, potrivit site-ului The Hollywood Reporter.

Ancheta cu privire la moartea Halynei Hutchins a continuat duminică, rolul armurierului de cinema Hannah Gutierrez Reed, 24 de ani, fiind analizat de anchetatori. Ea este cea care a pregătit arma cu care actorul a tras. Reed a aşezat arma pe o trăsură alături de alte două.

Regizorul asistent, Dave Halls, descrie că un profesionist experimentat i-a întins arma lui Baldwin în timpul repetiţiei unei scene din film, informându-l că este „rece”, adică neîncărcată cu glonţ adevărat în limbaj cinematografic.

Halls nu ştia că arma era încărcată cu gloanţe adevărate”, precizează raportul unui agent al biroului şerifului din comitatul Santa Fe.

După împuşcare, Gutierrez Reed a primit arma şi a ridicat cartuşul folosit, înainte de a le înmâna poliţiştilor, indică raportul.

Dave Halls avea o reputaţie negativă pentru că a permis practici periculoase la filmări, a afirmat NBC News duminică. „Nu crea un mediu de lucru sigur”, a declarat pe postul de ştiri Maggie Goll, recuziter care a lucrat cu Dave Halls şi care a punctat în special blocajul ieşirilor de urgenţă sau absenţa reuniunilor de siguranţă.

În acest caz nu a fost încă nimeni pus sub acuzare, dar se are în vedere ipoteza accidentului. Alec Baldwin a rămas în libertate după ce a fost interogat.


loading...
Partenerii noștri