Petre Daea, prima reacţie după ce a fost audiat la DNA: „Petre Daea a respectat, respectă și va respecta legea”

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a fost vineri la DNA, pentru a fi audiat în dosarul predecesorului său Adrian Chesnoiu, acuzat că a intervenit pentru a influenţa mai multe concursuri de angajare .

23 iul. 2022, 11:32
Petre Daea, prima reacţie după ce a fost audiat la DNA: „Petre Daea a respectat, respectă și va respecta legea”

Ministrul Agriculturii Petre Daea a fost vineri dimineaţă la DNA, pentru a fi audiat în dosarul în care predecesorul său Adrian Chesnoiu este acuzat că a intervenit pentru a influenţa mai multe concursuri de angajare.

Petre Daea, la DNA: „Am venit în calitate de martor, depun mărturie”. Ministrul este audiat în dosarul predecesorului său Adrian Chesnoiu
Sâmbătă, Daea a oferit pe Facebook prima declaraţie despre dosar: „Petre Daea a respectat, respectă și va respecta legea, activitatea desfășurată până acum de-a lungul vieții a demonstrat acest lucru.
Ieri a trebuit să răspund în calitate de martor, prezentându-mă la instituția statului fără avocat pentru că nu aveam de ce să fiu asistat. Am declarat ce am știut, în fata unor oameni care, în respect față de lege, caută adevărul.
Totul a decurs normal din punct de vedere al desfășurării dialogului.
Lucrez, muncesc, trăiesc în respect față de oameni și față de lege. Misiunea grea de a fi ministru nu-mi îngăduie nici un moment să fac altceva decât ce trebuie pentru a rezolva problemele țării.
Sunt și voi fi alături de dumneavoastră, făcând-mi datoria.
Momentele dificile trebuie să le trecem împreună și să ne concentrăm asupra găsirii soluțiilor potrivite și necesare pentru a putea atenua efectele negative ale secetei pedologice și a pregăti în bune condiții anul agricol 2022-2023, in vederea asigurării produselor agroalimentare pentru români”, a scris Petre Daea pe Facebook.

Avertizare meteo de CANICULĂ. A fost emis COD ROŞU, vor fi 42 de grade la umbră
Adrian Chesnoiu, a fost pus sub acuzare de DNA. Ancheta DNA Timişoara a început cu investigaţii la Direcţia Agricolă Caraş- Severin unde directoarea Luminiţa Jărâie a fost acuzată de abuz în serviciu pentru decontări ilegale şi angajări fictive.
Chesnoiu i-ar fi cerut acesteia să-i dea subiectele la concursurile pentru diferite funcţii pentru a le da favoriţilor săi.
Conform DNA, ”în perioada 09 februarie – 11 aprilie 2022, ministrul ar fi determinat o persoană din subordine, la vremea respectivă membru în mai multe comisii de examinare, să-i furnizeze unui coleg (persoană de încredere a ministrului) o parte din subiectele concepute pentru probele scrise ce urmau a fi susţinute cu ocazia organizării a patru concursuri pentru ocuparea unor posturi de: consilier clasa I, şef serviciu, director executiv adjunct şi director executiv ai unor direcţii judeţene”.

Subiectele ar fi ajuns ulterior la patru candidaţi “agreaţi” dintre care, în urma susţinerii probelor scrise şi orale, doar trei au promovat concursurile respective.

Săptămâna trecută, G4Media.ro a dezvăluit faptul că o persoană pentru care ar fi intervenit Chesnoiu era Cosmin Mihai Corobea, care, în iunie 2022, ar fi reuşit să câştige un concurs de angajare în Ministerul Agriculturii. Din interceptările anchetatorilor reieşea că acesta ar fi fost o pilă a lui Petre Daea. Corobea avea în telefon un număr alocat numelui ”Nasa Cami Luchi”- Camelia Luchian, soţia lui Daea, relatează G4Media.


loading...
Partenerii noștri