Petre Lăzăroiu, judecătorul CCR care a acuzat presiuni din partea unui consilier prezidenţial: Nu am votat niciodată cu PSD

Publicat: Duminică, 17 Iunie 2018 21:30 // Actualizat: Duminică, 17 Iunie 2018 22:39 // Sursa: romaniatv.net

Petre Lăzăroiu, judecător CCR, care a acuzat presiuni din partea Cotroceniului prin consilierul prezidenţial Simina Tănăsescu spune că i-a transmis acesteia că judecătorii CCR sunt puşi să apere justiţia, nu să facă jocuri politice, iar legat de opţiunile sale politice, l-a votat pe Klaus Iohannis.

"Din toată discuţia reieşea că este o precupare. Cam aşa ceva (a simţit că i se arată cartonaşul –n.r.). Nu ştiu, dar niciodată nu a dorit Simina, nu a cerut să se întâlnească pentru vreo altă problemă. Pe mine, m-a surprins discuţia aceasta. Eu i-am spus Siminei următoare chestiune, asta apropos de declaraţia preşedintelui vis a vis de această problemă, pentru că a fost întrebat preşedintele ce va face în cazul Lăzăroiu. Preşedintele a zis că nu putem merge aşa departe, dar dacă e vreo problemă Curtea vrea să şi-o poată rezolva. Eu unul, chiar l-am votat pe preşedinte. Eu nu am votat niciodată PSD. Nu am nimic faţă de niciun partid, dar asta a fost opţiunea mea. Dar să spui că decizia CCR e pe mână cu ce spune alianţa de guvernare. Şi am zis, măi, această chestiune nu se pune în discuţie. Noi am fost puşi acolo să apărăm justiţia, pentru alte chestiuni. Doamna Tănăsescu nu a reacţionat. A luat act de ce am spus", a spus Petre Lăzăroiu.

Totodată, Lăzăroiu a precizat că CCR nu i-a dat un termen preşedintelui în care să emită decretul de revocare a şefei DNA, pentru că se merge pe colaborarea loială între autorităţi.

"Avem preşedinte, avem Guvern, avem Parlament. E problema puterilor în stat. Nu este problema CCR. În momentul când nu pui în aplicare o decizie CCR, atunci te situezi în afara Constituţiei. Noi nu i-am dat un termen preşedintelui, pentru că nici legea nu prevede un termen. Pentru că aici se porneşte de la colaborarea loială între autorităţi", a explicat judecătorul CCR.

Dragnea, despre întâlnirea dintre judecătorul Petre Lăzăroiu şi consilierul prezidenţial Simina Tănăsescu: CCR a început să-i deranjeze

Petre Lăzăroiu a mai spus că luni va fi sesizată Comisia de la Veneţia ca urmare a situaţiei create de întâlnirea cu consilierul prezidenţial Simina Tănăsescu.

"Cu toţii (n.r.: judecătorii CCR cu care a discutat) am ajuns la aceeaşi concluzie că trebuie să ies public pentru că şi dânşii au înţeles că există o stare de pericol. Iniţial am vrut în aceeaşi zi să sesizăm Comisia de la Veneţia. Am zis, o lăsăm pentru luni. Ne mai gândim", a afirmat Lăzăroiu.

Judecătorul CCR Petre Lăzăroiu, care a votat în favoarea revocării Laurei Codruţa Kovesi, a declarat vineri că fost căutat de consilierul prezidenţial Simina Lăzărescu, ce i-a spus că se pune în discuţie revocarea sa, după ce un ONG i-a cerut acest lucru preşedintelui Klaus Iohannis.

Petre Lăzăroiu, judecător CCR cu mandatul contestat: La Cotroceni se fac presiuni pentru revocarea mea. Reacţia Preşedinţiei

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
CCR Curtea Constituţională judecator CCR Petre Lăzăroiu simina tanasescu
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
18 iun 10:16
Răspunde | Votează email 0 email
cristian
www.clinicpro.ro transplant de par # estetica
18 iun 01:20
Răspunde | Votează email 0 email
MARIA
FRATELE BUN; ALTEREGO ZAMBESTE LA SFARSIT CA SUNT LOCURI CU VERDEATA SI CU CASCADE:
1
EUR
4.8583
RON
21 Sep
noapte 13 °
zi 28 °
Ultimele joburi adaugate
24 H