Petre Roman aruncă bomba în disputa CSA – FCSB. Care echipă este adevărata Steaua: „Asta s-a întâmplat. Ştiu lucruri. Cum să preiei aşa?”

Petre Roman a comentat disputa dintre CSA Steaua şi FCSB, legată de marcă şi palmares. Fostul prim-ministru în perioada 1989-1991 consideră că renunţarea la secţia de fotbal a clubului Armatei Steaua nu trebuia să se petreacă în acest mod.

10 ian. 2024, 09:11
Petre Roman aruncă bomba în disputa CSA – FCSB. Care echipă este adevărata Steaua: „Asta s-a întâmplat. Ştiu lucruri. Cum să preiei aşa?”
Petre Roman aruncă bomba în disputa CSA - FCSB. Care echipă este adevărata Steaua: "Asta s-a întâmplat. Ştiu lucruri. Cum să preiei aşa?"

Petre Roman aruncă bomba în disputa CSA – FCSB. Fostul premier al României a făcut dezvăluiri despre cum s-a renunţat la secţia de fotbal de către clubul Armatei.

Citeşte şi: Pe cine susţine Valentin Ceauşescu în conflictul dintre FCSB şi CSA Steaua. „Din acest motiv puţini îl înţeleg”

„Ştiu nişte lucruri, nu că am păreri. Preluarea întregului bagaj, siglă, rezultate, s-a făcut printr-un fel de cedare din partea MApN. Păi, nu avea niciun sens să se întâmple lucrul ăsta. Nu aşa se fac lucruri. Cum să preiei aşa? Pe ce bază? S-au făcut lucruri de astea. Cum s-a făcut în fotbal, s-a făcut şi în alte domenii. Dau două exemple dureroase. S-a preluat uzina de autocamioane de la Braşov, nu mai există. S-a preluat uzina de tractoare de la Braşov, nu mai există. Cam aşa văd lucrurile. Disputa legală ar trebui să se încheie în favoarea unei soluţii, dar nu soluţia o preiau eu şi fac tot cum vreau eu. Eu cred în renaşterea Stelei. Formula Stelei trebuie să se alinieze la cea din fotbalul mare. Ce putem constata e că, din păcate, toată perioada asta n-a fost una de înflorire a fotbalului, asta e tema”, a declarat Petre Roman pentru Orange Sport.

Citeşte şi: Codin Maticiuc tranşează războiul dintre FCSB şi CSA. „Eu o să-i spun Steaua şi vă explic de ce!”

Fostul premier a criticat stilul mercantil al patronilor din fotbalul românesc, dar nu l-a menţionat pe Gigi Becali. „Ce a dăunat fotbalului românesc a fost că unii au înţeles că fotbalul e un loc în care să faci bani, înainte de toate şi asta repede a măcinat ţesătura de existenţă a fotbalului din România, iar nivelul a scăzut. Trecerea spre profesionalismul pe care-l cunoaştem în România azi s-a făcut într-o manieră greşită. Episodul Steaua e parte din modul în care a fost preluată echipa Steaua, sigla, tot bagajul câştigat de Steaua. Din câte îmi aduc aminte, nu ştiu dacă nelegal, dar dăunător pentru Steaua. Era important dacă s-ar fi putut găsi o soluţie de existenţă a Stelei prin care să nu depindă de voinţa unui om. Nu aşa se face. Trebuia să deschidem drumul unui sport care era profesionalizat, dar nu legal profesionalizat. Trebuia să deschidem calea legală ca lucrurile să se întâmple ca în Occident. Eu nu mai eram prim-ministru când s-a întâmplat şi oricum ideea mea esenţială era ca lucrurile să se descentralizeze. Nu prim-ministrul decidea ce se întâmplă cu Steaua. S-a plecat pe ideea că din fotbal facem bani. Nu se face aşa ceva”, a mai declarat Petre Roman.