Petre Roman consideră că Parlamentul este cel care trebuie să decidă în privinţa Roşia Montană

Deputatul liberal Petre Roman a declarat, miercuri, la Braşov, că Parlamentul, ca principal for de dezbatere şi decizie, este cel care trebuie să decidă în privinţa situaţiei de la Roşia Montană, reamintind totodată că PNL va vota împotriva proiectului de lege pe această temă.

RomaniaTV.net
25 sept. 2013, 14:11
Petre Roman consideră că Parlamentul este cel care trebuie să decidă în privinţa Roşia Montană

„Am obţinut această dezbatere în Parlament, ceea ce cred că este cel mai important lucru. Acolo trebuie să se dezbată situaţiile care reflectă un conflict, de altfel un conflict destul de grav din societatea românească. Să se aducă toate informaţiile şi să dăm un răspuns viabil. În condiţiile în care proiectul nu este asigurat în ceea ce priveşte problemele de cianuri şi modul lor de acumulare, sau în ceea ce priveşte reconstrucţia ecologică a site-ului, este o problemă. Acest proiect nu poate merge mai departe dar, ca orice proiect industrial, dacă el este realizat la parametrii tehnologici, inginereşti, economici, este unul realizabil”, a concluzionat Roman, citat de pesurse.ro.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu a declarat vineri că parlamentarii liberali vor vota împotriva proiectului de lege privind Roşia Montană. El a adăugat că în momentul în care comisia îşi va încheia activitatea şi îşi va spune cuvântul în plenul Parlamentului, liberalii vor dezvolta pe larg raţiunile şi motivele pentru care votează împotriva proiectului