Petre Roman, despre Serviciile Secrete: „Mi s-au întâmplat lucruri rele”

Petre Roman, despre Serviciile Secrete. Fostul Premier al României a fost prezent la emisiunea lui Denise Rifai și răspuns celor 40 de întrebări, legate de viața sa profesională, dar și de cea personală. Fostul politician a avut o carieră politică îndelungată, ocupând mai multe demnități în statul român.

27 ian. 2021, 00:03
Petre Roman, despre Serviciile Secrete: „Mi s-au întâmplat lucruri rele”
Petre Roman, despre Serviciile Secrete

Petre Roman, despre colaborarea cu Serviciile Secrete. Primul Premier al României postdecembriste a răspuns unei întrebări care a stat pe buzele tuturor.

Citeşte şi: Petre Roman a renunţat la mandatul de consilier general. Mitică Dragomir nu se retrage: „Pe mine m-a ales poporul!”

„Evident că nu! Dacă aș fi fost cumva legat de aceste servicii, anumite lucruri care mi s-au întâmplat, rele, în cariera mea politică, probabil că nu s-ar mai fi întâmplat. A fost ciocnirea dintre convingerile mele și ceea ce reprezentau ei.

Petre Roman, despre colaborarea cu Serviciile Secrete

Am fost sef de promoție în 1969 la Facultatea de Energetică. În 1969 cel care a fost Ministrul Învățământului, o mare personalitate a României, Mircea Malița, a avut ideea de a înființa burse pentru cei mai merituosi români, în specialitățile în care România nu avea specialiști.

Am dat un concurs la care am fost îndemnat de profesorul meu Mitu Dumitrescu, dar și de profesorul Dorin Pavel. Am obținut prin concurs aceasta bursă a statului român și așa am ajuns la Toulouse.

Între cei care am fost fie la studii, fie la doctorat, eu am fost la doctorat, au fost aproximativ 200 de români. În felul acesta am făcut doctoratul. După un an petrecut la Toulouse, am obținut o diplomă, am putut să dau un alt concurs în Franța și așa am putut să fiu cadru didactic, profesor întâi la o Universitate, după la două, la trei.„, a mărturisit Petre Roman la Kanal D.

Ce pensie are Petre Roman. A fost premier, senator şi deputat

Petre Roman a devenit primul premier de după 1989. De asemenea, el a mai fost senator al României în perioada 1996-2004 şi deputat de Braşov, din 2012 până în 2015. În urma activității intense profesionale, Petre Roman ar încasa lunar o pensie de 3.200 de lei. În plus, datorită funcțiilor deţinute în statul român, fostului șef al Executivului i s-ar mai cuveni anual o pensie în valoare de 38.500 lei, potrivit Impact.

Petre Roman este un fan al plimărilor în natură și continuă să facă această activitate chiar și la vârsta sa venerabilă.

În fiecare săptămână, de mulți ani, de 25 de ani fac câte o ascensiune pe munte. Fie de la Sinaia, fie de la Bușteni, fie de la Predeal, fie de la Timiș. Asta a devenit o parte a vieții mele, sunt dependent de această ascensiune. E o stare de energie foarte bună și chiar pentru mine înseamnă o capacitate sporită de creativitate”, a mărturisit Petre Roman.


loading...