Petre Roman, dezvăluiri despre divorţ: „Nu m-am despărţit pentru Silvia”

Petre Roman a făcut dezvăluiri despre divorţ, dar şi despre actuala căsnicie pe care o are cu Silvia Chifiriuc, care i-a dăruit un băiat. Fostul politician a fost prezent la emisiunea „40 de întrebări cu Denise Rifai” şi a lămurit o serie de aspecte ce țin de viața personală a acestuia.

27 ian. 2021, 00:54
Petre Roman, dezvăluiri despre divorţ: „Nu m-am despărţit pentru Silvia”
Petre Roman, dezvăluiri despre divorţ

Petre Roman, dezvăluiri despre divorţ. Fostul premier s-a însurat prima oară la 27 de ani, cu o femeie cu 6 ani mai mare ca el, Mioara, divorțată și cu un copil. După un mariaj de 34 de ani și un divorț răsunător, s-a recăsătorit cu o femeie mai tânără cu 26 de ani, Silvia Chifiriuc, cu care are un băiețel.

Citeşte şi: Ce pensie are Petre Roman, la 30 de ani de la Revoluţia din 1989. A fost premier, senator şi deputat

Nu, nu este adevărat că am divorţat pentru Silvia. Da, m-am îndrăgostit de Silvia, nu doar pentru că este foarte frumoasă şi are o voce splendidă, ci pentru că este un om cu care am simţit că îmi este foarte bine. Am şi eu dreptul să mă simt foarte bine cu aleasa inimii mele.

Dacă eu sunt ceea ce sunt, trebuie să mă manifest, să vreau să exist așa cum sunt eu, și nu cum vor alții. Eu, de fapt, am făcut un lucru firesc. Când o căsătorie nu a mai fost posibilă, așa cum au recunoscut ambele părți, și am cunoscut o femeie de care m-am îndrăgostit, m-am căsătorit cu ea, am făcut un copil. Asta e normalitatea!”, i-a spus Petre Roman lui Denise Rifai când a fost întrebat despre căsniciile sale, la Kanal D.

Petre Roman, despre Serviciile Secrete

Fostul politician a avut o carieră politică îndelungată, ocupând mai multe demnități în statul român. Primul Premier al României postdecembriste a răspuns unei întrebări care a stat pe buzele tuturor.

Evident că nu! Dacă aș fi fost cumva legat de aceste servicii, anumite lucruri care mi s-au întâmplat, rele, în cariera mea politică, probabil că nu s-ar mai fi întâmplat. A fost ciocnirea dintre convingerile mele și ceea ce reprezentau ei.

Am fost sef de promoție în 1969 la Facultatea de Energetică. În 1969 cel care a fost Ministrul Învățământului, o mare personalitate a României, Mircea Malița, a avut ideea de a înființa burse pentru cei mai merituosi români, în specialitățile în care România nu avea specialiști.

Am dat un concurs la care am fost îndemnat de profesorul meu Mitu Dumitrescu, dar și de profesorul Dorin Pavel. Am obținut prin concurs aceasta bursă a statului român și așa am ajuns la Toulouse.

Între cei care am fost fie la studii, fie la doctorat, eu am fost la doctorat, au fost aproximativ 200 de români. În felul acesta am făcut doctoratul. După un an petrecut la Toulouse, am obținut o diplomă, am putut să dau un alt concurs în Franța și așa am putut să fiu cadru didactic, profesor întâi la o Universitate, după la două, la trei”, a mărturisit Petre Roman la Kanal D.


loading...
Partenerii noștri