Petre Tobă: 805 de persoane în arest preventiv şi 34 în arest la domiciliu au solicitat urna mobilă

Şeful Poliţiei Române, Petre Tobă, a declarat sâmbătă că, până în prezent, 805 din cele 1.117 de persoane aflate în arest preventiv, precum şi 34 din cele 226 aflate în arest la domiciliu, au solicitat urna mobilă pentru alegerile care vor fi organizate duminică, transmite Agerpres.

RomaniaTV.net
24 mai 2014, 15:52
Petre Tobă: 805 de persoane în arest preventiv şi 34 în arest la domiciliu au solicitat urna mobilă

El a mai spus că până, în prezent, nu s-au înregistrat probleme deosebite în ceea ce priveşte procesul electoral.

‘Avem echipe operative şi rezervele necesare pentru a face faţă oricărei situaţii’, a adăugat Petre Tobă, într-o videoconferinţă la sediul MAI a ministrului de Interne, Gabriel Oprea, cu prefecţii şi şefii structurilor centrale şi teritoriale ale ministerului.

Ministrul Gabriel Oprea a indicat şi faptul că în intervalul orar 18,00-20,00, la sediul secţiilor de votare, preşedinţii birourilor secţiilor de votare primesc cererile scrise ale persoanelor netransportabile din motive de boală, care doresc să voteze cu urna specială. În acest sens, el a precizat că aceste cereri trebuie să fie însoţite de copii ale unor acte medicale sau alte acte oficiale care dovedesc starea medicală. De asemenea, ministrul a spus că deplasarea urnei speciale se va face de către cel puţin doi membri ai biroului electoral al secţiei de votare, însoţit de reprezentanţi ai MAI.

‘Pot beneficia, în aceleaşi condiţii, şi persoanele reţinute, cele deţinute în baza unui mandat de arestare preventivă sau persoanele care sunt în executarea unei pedepse privative de libertate, dar care nu şi-au pierdut drepturile electorale, precum şi cele aflate în arest la domiciliu’, a adăugat Oprea.