Petrecere cu 25.000 de persoane în Spania. Evenimentul a fost organizat cu ajutorul WhatsApp

Petrecere cu 25.000 de persoane în Spania, pentru a marca redeschiderea unei universităţi la Madrid. Nu s-au respectat restricţiile anti-Covid, iar poliţia spaniolă a recunoscut că a fost luată prin surprindere de aceste fapte.

19 sept. 2021, 18:19
Petrecere cu 25.000 de persoane în Spania. Evenimentul a fost organizat cu ajutorul WhatsApp
Petrecere cu 25.000 de persoane în Spania

Petrecere cu 25.000 de persoane în Spania. Potrivit presei spaniole, aceasta este cea mai mare adunare de acest gen de la începutul pandemiei, când adunările în aer liber au fost interzise.

Au fost mii de oameni în campusul Universităţii Complutense, aproximativ 25.000” în noaptea de vineri până sâmbătă, a explicat într-un comunicat poliţia municipală, precizând că evenimentul pare să fi fost organizat prin WhatsApp.

Citeşte şi: Spania a decis să administreze și a treia doză de vaccin anti-Covid. Care sunt persoanele vizate

Petrecere cu 25.000 de persoane în Spania

Imaginile postate pe reţelele de socializare arată o mulţime compactă de tineri care beau şi dansează, aproape toţi fără măşti. „Fără avertisment prealabil din partea universităţii şi nici timp pentru pregătirea unei operaţiuni adecvate, dispersarea unei adunări de aproximativ 25.000 de oameni este o sarcină aproape imposibilă”, a anunţat poliţia, adăugând că nu a sosit decât după miezul nopţii.

Susţinută de drone şi rămânând în campus până în zori, poliţia s-a limitat să menţină calmul şi să evite orice incident grav, în special pe căile de acces şi în transportul public. La sfârşit de săptămână, poliţia din Madrid desfăşoară în mod regulat 200 de ofiţeri suplimentari pentru a dispersa serile de băut în aer liber, cunoscute sub numele de „botellones”, scrie News.ro.

O adunare de acest fel a avut loc în aceeaşi noapte la Barcelona, ​​unde aproximativ 8.000 de tineri au participat la o petrecere în campusul universităţii autonome a oraşului, a declarat rectorul pentru radioul catalan RAC1.

Deşi Spania a ridicat o serie de restricţii anti-Covid, oamenii încă trebuie să poarte o mască în aer liber dacă nu pot fi la cel puţin 1,5 metri de cei din jur. Şi adunările mari rămân interzise, ​​deşi numărul participanţilor variază de la o regiune la alta.


loading...