Petrecere pentru Mihai Ungureanu, organizată la Iaşi

Recepţie cu 350 de invitaţi, joi seară, la Iaşi. Cabinetul Ungureanu este aşteptat cu o petrecere de zile mari, organizată de primarul Gheorghe Nichita şi preşedintele Consiliului Judeţean. Premierul Mihai Răzvan Ungureanu este la Iaşi, împreună cu toţi miniştrii, pentru prima şedinţă comună a Guvernelor României şi Republicii Moldova.

RomaniaTV.net
02 mart. 2012, 12:51
Petrecere pentru Mihai Ungureanu, organizată la Iaşi

În cursul dimineţii de vineri, premierul Mihai Răzvan Ungureanu a avut programată la Prefectura Iaşi o întâlnire cu autorităţile judeţului, după care va participa la deschiderea muzeelor Poni-Cernătescu şi Mihail Kogălniceanu din municipiu, potrivit Mediafax.

În jurul prânzului, primul-ministru se va întâlni cu mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, IPS Teofan, iar după-amiază are programată o întâlnire cu oamenii de afaceri din judeţ, la sediul Camerei de Comerţ Iaşi.

La ora 18.00, premierul va ajunge la Primăria Iaşi, la recepţia organizată în comun de primărie şi de Consiliul Judeţean, cu ocazia prezenţei în municipiu a Guvernului României.

Evenimentul a stârnit polemici în cursul zilei de joi între primarul Gheorghe Nichita şi şeful CJ Iaşi, Constantin Simirad. Acesta din urmă a ameninţat chiar că ar putea boicota recepţia de la primărie, după ce municipalitatea a decis să organizeze singură acest eveniment.

În final, Primăria Iaşi şi Consiliul Judeţean au decis să organizeze în comun recepţia, primarul Gheorghe Nichita afirmând că decizia aducerii CJ ca şi co-organizator a fost luată pentru a evita comentariile privind politizarea evenimentului.

Liderul PNL Iaşi, Relu Fenechiu, a anunţat că nu va fi prezent la recepţia de la primărie.

Vineri dimineaţă, centrul municipiului a fost împânzit de forţe de ordine.

Totodată, angajaţii societăţii locale de la Serviciul de Salubritate au curăţat arterele principale din oraş.

Pe drumul spre aeroportul din Iaşi a fost împrăştiat material antiderapant, cu puţin timp înaintea sosirii delegaţiei guvernamentale.

Sâmbătă, la Iaşi, este programată o şedinţă comună a Guvernelor României şi Republicii Moldova, acţiunea având loc la Universitatea Alexandru Ioan Cuza.