Petrolul a reuşit un supertransfer. A luat un atacant cu 25 de goluri în Primera Division

Petrolul Ploieşti a anunţat transferul atacantului belgian Mohamed Tchite (31 ani), contractul fiind valabil până în vară, cu opţiune de prelungire pentru încă un sezon. Tchite a jucat la toate cele trei mari forţe ale fotbalului belgian (Anderlecht, Standard Liege, FC Bruges), dar şiu în Primera Division, la Racing Santander.

25 feb. 2015, 12:46
Petrolul a reuşit un supertransfer. A luat un atacant cu 25 de goluri în Primera Division

Mohamed „Mémé” Tchité a acceptat să vină în România la rugămintea lui Mircea Rednic, care l-a mai antrenat pe atacant la Standard Liege.

Este o nouă experiență pentru mine şi sunt fericit că am ajuns la Petrolul. Am aflat deja despre tradiţia acestui club și am văzut imagini cu suporterii înfocați ai echipei. Atmosfera de pe stadion este extraordinară și sunt nerăbdător să joc în fața lor. Vreau şi sunt sigur că o să îi fac fericiţi!„, a spus Tchite, pentru site-ul clubului ploieştean.

Citeşte şi Fanii Petrolului au ieşit în stradă. Protest de amploare în centrul Ploieştiului FOTO

Mohamed Tchite a evoluat pentru toate cele trei cluburi importante belgiene: Anderlecht, Standard Liege şi Club Brugge. Între 2007 și 2010 a fost legitimat în Spania, la Racing Santander, marcând 25 de goluri în 88 de meciuri.

De asemenea, şi în campionatul Belgiei Tchite a marcat un număr impresionant de goluri, 64.

Mohamed Tchite are 31 de ani, măsoară 1,76 m, cântăreşte 69 kg şi are cvadruplă naţionalitate (belgiană, congoleză, rwandeză şi burundeză), el fiind născut la Bujumbura, capitala statului Burundi.