Petrom a ieftinit carburanții după un șir de scumpiri care a debutat la începutul anului

Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților, a redus azi prețul motorinei vândute în stațiile proprii. Este a doua ieftinire, după cea de acum aproape o săptămână.

01 feb. 2023, 09:42
Petrom a ieftinit carburanții după un șir de scumpiri care a debutat la începutul anului

Petrom a ieftinit carburanții după un lung șir de scumpiri. Stația Petrom de pe Șoseaua Virtuții din București a afișat miercuri, 24 ianuarie 2023, un preț al benzinei standard de 6,55 lei/litru, în timp ce prețul motorinei standard este de 7,66 lei/litrul.

În această dimineață Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților, a scăzut prețul motorinei cu cinci bani pe litru. Prețul beniznei a rămas nemodificat.

Citește și: Majorarea prețurilor poliţelor RCA anulează bonusurile șoferilor neimplicați în evenimente rutiere

Ieftinirea de azi vine după o ieftinire ușoară, de data aceasta la benzină, de trei bani pe litru, care a fost operată de companie pe 26 ianuarie, și a fost de trei bani pe litru. Cel mai pobabil, ieftinirile se vor vedea și în stațiile companiilor concurente, Rompetrol, Lukoil și MOL, scrie Economica.net.

Citește și: Adrian Câciu, despre o nouă compensare a preţului carburanţilor: „Guvernul va interveni, dacă lucrurile intră într-o zonă mult prea volatilă”

Ieftinirile vin după un șir de scumpiri care a debutat la începutul anului, din cauza eliminării compensației de 50 de bani pe litru. Ulterior, prețurile au stat pe loc, ba chiar am avut și o ieftinire, până aproape de jumătatea lunii, când prețurile au crescut din noă, până la ieftinirile din 26 ianuarie.