Petrom a ieftinit semnificativ benzina și motorina. Prețul carburanților în 4 mai

Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților, a ieftinit semnificativ și benzina și motorina vândute în stațiile proprii din București.

04 mai 2023, 09:46
Petrom a ieftinit semnificativ benzina și motorina. Prețul carburanților în 4 mai

Prețul carburanților în 4 mai. Stația Petrom de pe Șoseaua Virtuții din București a afișat la data de 4 mai 2023 un preț de 6.51 lei pentru un litru de benzină standard. Motorina standard se vinde joi tot cu 6,51 lei/litru.

Citește și: Anunț important de la ENEL: românii trebuie să pună bani deoparte

Conform analizei Economica.net, Petrom a ieftinit și motorina și benzina cu nouă bani pe litru.

Aceasta este a doua ieftinire consecutivă a carburanților operată de Petrom după cea din 29 aprilie, când Petrom a ieftinit motorina cu nouă bani pe litru și a menținut benzina la același preț. Ieftinirile carburanților vin după două scumpiri succesive care au avut loc în ultima decadă a lunii aprilie.

Citește și: Un român s-a trezit cu gazul tăiat și 1.600 de lei de plată după ce ”un domn necunoscut a făcut cerere să primească facturile”

După această ultima modificare de preț, observăm așadar că prețul motorinei rămâne identinc cu al benzinei, situație la care s-a ajuns după ieftinirea de la final de aprilie. Egalizarea prețurilor este o premieră în ultimii ani, tradițional în România motorina fiind mai scumpă. În vara trecută, motorina se scumpise foarte mult în raport cu benzina, diferența de preț dintre dei doi carburanții fiind și de 1,5 lei pe litru.

 

Unde găsești cea mai ieftină benzină și motorină în București

Cea mai ieftină benzină standard poate fi cumpărată joi cu 6,46 lei pe litru și se găsește la stații Petrom și Lukoil din București.

Cea mai ieftină motorină standard costă joi 6,49 lei și se găsește la stația Petrom din București, din str. Dr. Herescu, sector 5. La celelalte stații, prețul urcă până la 6,69 lei, la fel ca și în ziua precedentă.

Consumul mediu anual în România este de circa 7,3 milioane de tone de carburanți, dintre care 5,9 milioane de tone motorină, dintre care doar circa două treimi se produce în cele trei rafinării din țară, restul se importă. Consumul de carburanți a crescut ușor anul trecut, cu circa 3%.