Petromservice a tocat 100.000.000 de euro în imperiul media al lui SOV

O anchetă publicată de Kamikazeonline.ro dezvăluie felul în care banii Petromservice au fost folosiţi ca să susţină existenţa  unor instituţii media dintre cele mai cunoscute, de la Realitatea Tv la OTV.

RomaniaTV.net
16 nov. 2011, 15:53
Petromservice a tocat 100.000.000 de euro în imperiul media al lui SOV

În martie 2009, PSV Company (fostă Petromservice) a intrat în procedură de insolvență. Conform raportului întocmit de lichidatorul judiciar, la momentul respectiv, compania deținea acțiuni la 34 de societăți comerciale, în care PSV Company investise suma totală de aproape 800 de milioane RON (797.360.190 RON). Din totalul investiției făcute de Petromservice în titluri de participare, investiția în societăți de media se cifrează la 441.727.100 RON.

Obiectul de activitate al GMG Media Box este „difuzarea programelor de televiziune“; a activat pe piața media în special prin contracte cu Realitatea TV, Money Channel, OTV și Telesport. Valoarea investiției Petromservice în GMG Media Box este de 278.535.000 RON și rezultă dintr-o majorare de capital operată în decembrie 2008. Astfel, Petromservice a participat la majorarea de capital a societății cu suma de 278.451.935 RON, prin compensarea creanței pe care o deținea împotriva GMG, în sumă totală de 278.451.935 RON, provenită dintr-un contract de finanțare încheiat în martie 2008. Mai pe românește, în loc să-și primească banii înapoi, Petromservice a primit la schimb acțiuni și astfel a ajuns să dețină 99,9% din capitalul social al GMG. Înainte de această majorare de capital social, acționariatul GMG avea următoarea componență: Bluelink Comunicazione (70,1%), Petromservice (19,9%) și, ca acționari minoritari, Sorin Enache, Constantin Druică, Dan Lăzărescu și Cătălin Blebea. Directorul general de la Realitatea Media, Sorin Enache, a primit în noiembrie 2008 împuternicire cu valoare de mandat special prin care avea libertatea de a efectua orice fel de operațiuni de rectificare a bugetului societății.

GMG Media Box a furnizat programe de televiziune către Realitatea Media, a finanțat proiectul de dezvoltare a platformei digitale de tip Direct Home a rețelei de televiziune și a încheiat contracte prin care Realitatea Media a produs și obținut drepturile, licențele și autorizațiile necesare pentru un număr de trei canale Pay TV, precum și dreptul de difuzare pentru canalele respective. Un alt punct forte al relației dintre Realitatea și GMG îl constituie contractele de publicitate.În tandem cu Realitatea Media, GMG s-a implicat și în acționariatul SC Telesport Intermedia, care deține postul Telesport. Începînd din august 2008, Realitatea Media a început să vîndă către GMG cota sa de participare în cadrul Telesport Intermedia. În octombrie 2010, cînd Telesport Intermedia a intrat în insolvență, GMG deținea deja 99,95%, iar Sorin Enache 0,05%. De asemenea, prin GMG Media Box, Sorin Ovidiu Vântu s-a infiltrat și în spatele televiziunii lui Dan Diaconescu, OTV. În 2008, GMG a cumpărat 19,9% din Ocram, societate care operează licența pentru televiziunea OTV.

mai multe pe kamikazeonline.ro