Pfizer întrerupe distribuţia la nivel mondial a medicamentului te ajută să te laşi de fumat. Conţine agenţi cancerigeni

Pfizer a anunţat că întrerupe distribuţia la nivel mondial a pastilei care te ajută să te laşi de fumat deoarece aceasta ar conţine agenţi cancerigeni.

26 iun. 2021, 11:54
Pfizer întrerupe distribuţia la nivel mondial a medicamentului te ajută să te laşi de fumat. Conţine agenţi cancerigeni
Pfizer întrerupe distribuţia la nivel mondial a medicamentului te ajută să te laşi de fumat. Conţine agenţi cancerigeni

Pfizer întrerupe distribuţia la nivel mondial a medicamentului te ajută să te laşi de fumat, după ce s-au găsit niveluri inacceptabile de potențiali agenți cancerigeni numiți nitrosamine în anumite loturi Chantix,

Pfizer întrerupe distribuţia distribuţia pastilei care te ajută să renunţi la fumat

Citeşte şi Efect advers grav! Ce avertisment va apărea pe prospectul vaccinurilor Pfizer şi Moderna după ce s-au vaccinat milioane de oameni

Potrivit unui purtător de cuvânt al companiei, beneficiile medicamentului „depășesc riscurile potențiale foarte scăzute, dacă există, cu expunerea la nitrosamină de la vareniclină”.  Vareniclina este numele generic pentru Chantix.

Cu toate acestea, autoritățile de reglementare la nivel mondial au cerut companiilor să monitorizeze impuritățile care pot apărea în anumite medicamente, iar testarea internă a Pfizer a dovedit niveluri inacceptabile în unele loturi Chantix. Ca urmare, compania întrerupe distribuția la nivel mondial a medicamentului și accelerează testarea sa internă, potrivit evz.

„Am lucrat mână în mână cu autoritățile de reglementare din întreaga lume care adoptă abordări diferite și au calendare variate”, a spus purtătorul de cuvânt al Pfizer.

Reamintim că miercuri Korea Biomedical Review a raportat că unitatea Coreea – Pfizer a informat distribuitorii că anumite doze erau deja epuizate.

Canada cere retragerea de pe piaţă a medicamentului.

Mai mulţi producători de medicmente au fost nevoiţi să le retragă de pe piaţă în ultimii ani, după ce au fost descoperite impurităţi numite NMDA.

Citeşte şi Reacții adverse severe la vaccinul Pfizer. Unde s-a decis stoparea rapelului

Ce este NMDA

Potrivit autoritățile de reglementare, NMDA este un tip de nitrozamină care poate fi cancerigen după expunerea pe termen lung.

Pfizer Chantix a generat anul trecut 919 milioane de dolari. Medicamentul s-a confruntat cu primele sale probleme generice din SUA începând din noiembrie anul trecut, scrie statnews