Piaţa Drumul Taberei II s-a redeschis

Bucureştenii pot face din nou cumpărături în Piaţa Drumul Taberei II începând de vineri după ce aceasta a fost timp de şase luni închisă pentru modernizare.

09 mai 2014, 09:56
Piaţa Drumul Taberei II s-a redeschis

Suprafaţa construită este de 1.200 metri pătraţi, în incinta pieţei sunt amenajate 25 de spaţii comerciale pentru desfacerea produselor agroalimentare (lactate, carne, peşte, legume, fructe etc.) şi 140 de tarabe destinate exclusiv deţinătorilor de certificate de producător vizate pe trimestrul în curs. Piaţa este dotată cu utilităţi şi climatizare, oferind condiţii civilizate şi moderne atât pentru cumpărători, cât şi pentru comercianţi.

Investiţia totală se ridică la 650.000 de euro şi s-a făcut din fonduri private.

„Înainte aici era doar o zonă împrejmuită cu gard, plasă de sârmă şi pur şi simplu tarabe. Acum este un spaţiu închis care îi adăposteşte pe comercianţi de condiţiile atmosferice uneori neprielnice, este o clădire cu toate condiţiile sanitar-veterinare, apă curentă, canalizare, alimentare cu energie electrică, climatizare. Sunt asigurate condiţiile pentru menţinerea calităţii produselor care nu mai stau la vară la 40 de grade, afară, sau iarna la minus 15 grade”, a declarat administratorul sectorului 6, Sorin Dina, potrivit Agerpres.

La rândul său, directorul Administraţiei Pieţelor sector 6, Robert Popescu, a declarat că în maximum 2 luni se va inaugura şi Piaţa Chilia Veche.

În altă ordine de idei, el a amintit că lucrările de modernizare la Piaţa Drumul Taberei sunt oprite de la începutul anului 2014.

„Suntem în proces pentru că nu s-au respectat clauzele contractuale şi nu s-a investit la timp suma stabilită”, a adăugat Popescu.