Piaţa Universităţii, a şasea zi de proteste. Klaus Iohannis a fost în Piaţa Universităţii VIDEO

Duminică, 8 noiembrie, a fost a şasea zi în care românii s-au adunat în centrul Capitalei pentru a cere o clasă politică neatinsă de corupţie. În mijlocul protestatarilor a ajuns la ora 20.00 şi preşedintele Klaus Iohannis. Aproximativ 1.500 de persoane au fost duminică seara, în Piaţa Universităţii.

08 nov. 2015, 16:58
Piaţa Universităţii, a şasea zi de proteste. Klaus Iohannis a fost în Piaţa Universităţii VIDEO

UPDATE, ora 23.00. Protestul s-a încheiat, cei peste 1.000 de manifestanţi s-au dispersat. A fost cel mai mic număr de manifestanţi din cele şase zile protest, dar ziua a fost marcată de vizita în Piaţă a preşedintelui Klaus Iohannis.

UPDATE, ora 20.23. Klaus Iohannis părăseşte Piaţa Universităţii. Vizita şefului statului printre protestatari a durat 23 de minute.

UPDATE, ora 20.20. Klaus Iohannis are discuţii individuale cu unii dintre protestatari, nu sunt indicii că el va lua cuvântul în faţa mulţimii adunate în această seară în Piaţa Universităţii.

UPDATE, ora 20.08. Klaus Iohannis îşi face cu greu loc prin mulţime, iar cordoanele de jandarm fac cu greu faţă presiunii oamenilor, care se împing pentru a ajunge cât mai aproape de preşedinte. Sunt mulţi cei care strigă „Ruşine! Ruşine!”, iar unii protestatari strigă chiar „Demisia!”.

UPDATE, ora 20.00. Preşedintele Klaus Iohannis a ajuns în Piaţa Universităţii. Şeful a promis vineri, după întâlnirea cu reprezentanţii societăţii civile, că va merge în mijlocul protestatarilor din Piaţa Uniersităţii, pentru a se adresa mulţimii, evitând însă să spună şi data. Între timp, Klaus Iohannis a mers la Sibiu, unde a petrecut cea mai mare parte a weekend-ului.

Oamenii au început să se strângă de la ora 18.00 în piaţa Universităţii, dar numărul lor a fost mai mic decât în serile precedente. Ei s-au grupat în două, la ora 18.30 câteva zeci aflându-se pe trotuarul din faţa Teatrului Naţional, iar alte câteva zeci în zona fântânilor de la Facultatea de Litere.

Citeşte şi O mireasă din Sibiu a plecat de la nuntă şi a venit la proteste VIDEO

Numărul manifestanţilor este destul de mic comparabil cu serile trecute, însă cei prezenţi în Piaţă nu şi-au pierdut speranţa şi speră ca în următoarele zeci de minute tot mai multe persoane să iasă în stradă şi să strige sloganuri împotriva actualei clase politice.

Totodată, oamenii îl aşteaptă în Piaţa Universităţii şi pe preşedintele Klaus Iohannis, care a promis că va merge să stea de vorbă cu oamenii, însă deocamdată nu şi-a făcut apariţia în Piaţă.

Sâmbătă, 7 noiembrie, în Piaţa Universităţii s-au adunat 2.000 de persoane.