Piedone, tot mai descis să se arunce în cursa pentru Primăria Capitalei: „Nu las Bucureştiul pe mâna lui Nicuşor”

Cristian Popescu Piedone e printre favoriții românilor la Primăria Capitalei. Primarul Sectorului 5 spune că nu vrea sub nicio formă să lase Bucureștiul în continuare pe mâna lui Nicușor Dan.

25 feb. 2024, 23:05
Piedone, tot mai descis să se arunce în cursa pentru Primăria Capitalei: „Nu las Bucureştiul pe mâna lui Nicuşor”

Cu toate că încă nu e candidat oficial la Primăria Capitalei, Cristian Popescu Piedone și-a exprimat dorința de a-l înlocui pe Nicușor Dan. Potrivit rezultatelor celui mai recent sondaj CURS pe tema alegerilor locale din București, edilul sectorului 5 a ieșit pe locul 3.

Citește și Victor Ponta, despre alegerile prezidențiale: „PSD – PNL vor avea un candidat comun care va câștiga. Eu l-aș vota pe Marcel Ciolacu. Și Nicolae Ciucă e ok”

Piedone nici măcar nu a fost inclus în lista sondajului, dar 10% dintre repondenţi l-au nominalizat spontan ca un posibil candidat pe care l-ar vota.

„Tot respectul pentru Gabi Firea, tot respectul pentru evoluția ei politică și ea știe foarte bine că prima dată când a candidat ca și primar pentru funcția de Primar General, eu, Cristian Popescu, am susținut-o. Eu am zis de mine ca orice cal, adică eu, mâine devin gloabă, ca toți alții de altfel. Şi este ultima dată în care pot să negociez, să pun anumite puncte pe i pentru interesul comunității care m-a alocat cu încredere atunci când toţi aruncau cu pietre în mine.

Dacă nu se configurează, eu am spus clar: candidez la Primăria Capitalei! Simplu. Vor discuta în cadrul coaliției, iar Partidul Puterii Umaniste Social-Liberale și-a arătat opțiunea. Dacă, neavând un candidat care să câștige sigur Bucureștiul, să nu îl dăm din nou pe mâna domnului Nicușor, sau să vină extremismul la puterea Bucureștiului… Eu, configurat într-un om social și liberal, îmi asum această responsabilitate”, a declarat Cristian Popescu Piedone la Antena 3.

Citește și Aranjamente puternice pentru Primăria Capitalei! Nicolae Ciucă, întâlnire noctură cu consilierul Remuz Borza, duminica seara, într-un restaurant din București

Ce ar vota românii pentru Primăria Capitalei, dacă duminica viitoare ar fi alegerile

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri locale în Capitală, jumatate dintre bucureşteni nu s-ar prezenta la urne, arată sondajul CURS. Cei care s-ar prezenta, totuși, la secţii ar vota:

  • Nicuşor Dan, independent, susținut de USR-PMP-Forța Dreptei – 36%;
  • Gabriela Firea, PSD – 33%;
  • Sebastian Burduja, PNL – 8%;
  • Mihai Enache, AUR – 8%;
  • Diana Șoșoacă, SOS – 5%;
  • Cristian Popescu Piedone (spontan) – 10%.