Piedone vrea să iasă din închisoare. Fostul primar, cale extraordinară de atac în cazul condamnării în Dosarul Colectiv

Cristian Popescu Piedone, fostul primar al Sectorului 5, este aşteptat, joi, la Curtea de Apel Bucureşti, unde se judecă prima cale extraordinară de atac împotriva condamnării de patru ani de închisoare în Dosarul Colectiv.

16 iun. 2022, 09:38
Piedone vrea să iasă din închisoare. Fostul primar, cale extraordinară de atac în cazul condamnării în Dosarul Colectiv

Piedone ar putea adus cu duba în instanţă sau ar putea face declaraţii prin videoconferinţă de la Penitenciarul Rahova pentru a-şi susţine cererea. Dosarul care are ca obiect constestaţia la executare a lui Cristian Popescu Piedone a fost înregistrat pe 19 mai şi va fi analizat în cursul zilei de joi la Curtea de Apel Bucureşti.

Fostul edil mai poate formula contestaţie în anulare sau în recurs în casaţie. De asemenea, mai poate cere instanţei întreruperea pedepsei cu închisoarea din motive de sănătate sau să ceară revizuirea acesteia în cazul în care descoperă noi probe pe care judecătorii nu le-ar fi putut lua în calcul la momentul pronunţării deciziei de condamnare. Astfel, Piedone are la dispoziție cinci căi legale de a scăpa din pușcărie, rămâne de văzut care va fi strategia fostului edil, conform Ziare.com.

Citeşte şi: EXCLUSIV Victor Ponta, după ce a câştigat la CEDO împotriva României: „În România există presiunea asta, nu ne place de Ponta sau de Piedone, îi condamnăm. De Iohannis ne place, nu-l condamnăm”

La Curtea de Apel Bucureşti e de aşteptat ca Piedone sau avocatul lui să explice ce parte din decizia de condamnarea nu o înţelege, în condiţiile în care instanţa i-a înjumătățit pedeapsa de opt ani de închisoare, primită pe fond Tribunalul București, și a fost „iertat” de despăgubirile acordate victimelor.

Pe 26 mai, actualul primar al Sectorului 4, Daniel Băluţă, a anunţat că va cere Guvernului bani din Fondul de rezervă pentru a plăti despăgubirile din Dosarul Colectiv, care depășesc 64 de milioane de euro.

Citeşte şi: Condiţii de neimaginat pentru Piedone la Penitenciarul Rahova. Cum i-au organizat șefii închisorii celula

Victimele din clubul Colectiv care au suferit răni grave în urma incendiului din seara de 30 octombrie 2015, precum și urmașii celor care au decedat, ar urma să primească daune morale de 46.037.000 euro de la patronii clubului, de la cei doi pompieri, precum și de la firma care a montat artificiile în club.

La acestea se adaugă daunele materiale: cheltuieli de spitalizare, cheltuieli cu recuperarea.

Exceptați de la plata daunelor sunt fostul primar Piedone și angajatele de la Primăria Sectorului 4.

Citeşte şi: Cine îl înlocuieşte pe Piedone la Primăria Sectorului 5. Este un apropiat al fostului primar Daniel Florea