Cel mai bogat om din lume a pierdut 2 miliarde de euro în 2012

Publicat: Marţi, 18 Decembrie 2012 10:43 // Actualizat: Marţi, 18 Decembrie 2012 10:49 // Sursa: Mediafax

Miliardarul mexican Carlos Slim, cel mai bogat om din lume, a înregistrat în acest an pierderi de aproape 2 miliarde de euro din investiţii derulate în companii din sectorul telecomunicaţiilor din Europa, după ce valoarea participaţiilor deţinute a scăzut puternic.

Foto: engadget.com

America Movil, cel mai mare operator telecom din America Latină, controlat de Slim şi familia sa, a derulat primele investiţii semnificative în Europa în această vară, prin achiziţia unor participaţii la KPN Olanda şi Telekom Austria, preţul însumat fiind de 4 miliarde de euro, potrivit Financial Times.

Intrarea agresivă a lui Slim pe cele două pieţe europene a determinat analiştii să avertizeze că investitorul mexican vrea să cumpere active telecom la preţuri de criză. Averea lui Slim este estimată de Forbes la circa 69 de miliarde de dolari.

În numai câteva luni de la achiziţie, valoarea participaţiei de 23% din Telekom Austria a scăzut cu circa 42%, iar cea a pachetului de 28% deţinut la KPN cu aproximativ 46%, potrivit unor estimări ale firmei de administrare de active Bernstein.

America Movil nu a dezvăluit preţul de achiziţie pentru acţiuni reprezentând 21% din Telekom Austria, dar a raportat că a cheltuit circa 3 miliarde de euro pentru deţinerea la KPN şi 3,95 miliarde de euro în total pentru investiţii europene. Investiţia iniţială, de 4 miliarde de euro, a scăzut astfel aproape la jumătate, notează Financial Times.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
28 feb 22:07
Votează email 0 email
...28% deţinut la KPN cu aproximativ 46%, potrivit unor estimări ale firmei de administrare de active Bernstein. Citeste mai mult pe RTV.NET


STIRI SIMILARE...
18 dec 12:57
Votează email 0 email
...28% deţinut la KPN cu aproximativ 46%, potrivit unor estimări ale firmei de administrare de active Bernstein. Citeste mai mult pe RTV.NET ...
1
EUR
4.8365
RON
07 Jul
noapte 20 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H