Pietre la rinichi. Principalele semne care trebuie să te trimită la medic

Pietrele la rinichi reusesc sa dea peste cap complet viata unei persoane si sa dea un semnal de alarma ca ceva nu este in regula. Ele apar ca urmare a unei predispozitii genetice, insa pot fi asociate si cu prezenta unei infectii cronice a tractului urinar.

04 nov. 2016, 20:56
Pietre la rinichi. Principalele semne care trebuie să te trimită la medic

Pietrele la rinichi apar de obicei la persoanele care sunt predispuse genetic si care mai au un membru al familiei care sufera de aceasta afectiune. Aportul scazut de lichide, precum si obezitatea, scaderea activitatii fizice, prea multa sare si proteine pot fi, de asemenea, cauza aparitiei pietrelor la rinichi, scrie teotrandafir.com.

In cazul in care pietrele la rinichi sunt in faza initiala, nu vei observa niciun simptom. Insa, in cazul in care pietrele incep sa se mute, vei simti dureri severe.

Iata care sunt primele semne care trebuie sa te trimita urgent la spital:

1. Dureri abdominale in partea din spate, in dreptul rinichilor. Cand piatra la rinichi se muta la nivelul tractului urinar, durerea incepe brusc. Aceste dureri pot fi destul de ascutite si sa durere mult timp ori pot sa apara ocazional.

2. Mirosul urinei puternic. Daca urina miroase urat si este combinata cu sange, atunci cu siguranta ai pietre la rinichi.

3. Durere de pelvis, urmata de oboseala. In cazul in care resimti aceste simptome, s-ar putea, de asemenea, sa simti febra ori ca iti este foarte frig.

4. Varsaturi – greata si varsaturile sunt alte simptome ale acestei afectiuni si trebuie sa te trimita imediat la spital.

5. Senzatie de mancarime in timpul urinarii – Acest semn poate fi semnul ca ai pietre la rinichi.

Citeşte şi Când se ajunge la insuficienţă renală