Pilotul avionului prăbuşit la Melbourne era anchetat într-un incident aviatic grav

Pilotul australian al avionului prăbușit marți peste un centru comercial din orașul Melbourne, accident soldat cu decesul tuturor celor cinci persoane aflate la bord, făcuse obiectul unei investigații cu privire la un incident aerian produs în 2015, au anunțat oficiali australieni.

22 feb. 2017, 09:42
Pilotul avionului prăbuşit la Melbourne era anchetat într-un incident aviatic grav

Pilotul Max Quartermain și patru cetățeni americani au murit după ce avionul în care se aflau, un bimotor model Beechcraft, s-a prăbușit marți dimineață peste un centru comercial situat în apropiere de aeroportul Essendon din Melbourne.

Quartermain, pilot cu o experiență de 38 de ani, făcea obiectul unei anchete a Biroului australian pentru siguranța transporturilor (ATSB) în legătură cu un incident în care avionul pe care îl pilota a fost ‘aproape de coliziune’ cu un alt avion, în septembrie 2015.

Avionul pe care îl pilota Max Quartermain s-a apropiat atunci la mai puțin 1,8 kilometri în plan orizontal și 90 de metri în plan vertical de un alt avion, în condiții meteorologice nefavorabile, a precizat pe site-ul său ATSB, care a descris incidentul drept unul ‘grav’, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Un pilot magician aduce la sol un avion rămas fără tren de aterizare VIDEO

Un purtător de cuvânt al Autorității australiene pentru siguranța aviației civile a declarat că după respectivul incident pilotului Max Quartermain i s-a cerut să facă o serie de teste de competență, pe care le-a trecut. ”Pilotul a făcut acele controale. De asemenea, ulterior pilotul a trecut și toate celelalte teste înaintea zborului de ieri (marți)”, a adăugat el.

Avionul pilotat marți de Quartermain pare să fi avut o ‘problemă catastrofală la motor’, la scurt timp după decolare, potrivit poliției australiene. Conforma presei locale, aparatul de zbor transporta patru bărbați cu cetățenie americană pasionați de golf către insula King, din strâmtoarea Bass.


loading...