Pilotul de raliuri arestat pentru luare de mită încasa bani prin service-ul său auto

Pilotul de raliuri Valentin Banciu, care este şi angajat al RAR Hunedoara, arestat pentru luare de mită, încasa banii prin intermediul service-ului auto pe care îl deţine, el sfătuind proprietarii de autovehicule care veneau la verificare la RAR să apeleze la serviciile unităţii respective.

RomaniaTV.net
26 iul. 2013, 15:24
Pilotul de raliuri arestat pentru luare de mită încasa bani prin service-ul său auto

Potrivit unui comunicat de presă, de vineri, al Parchetului Curţii de Apel Alba Iulia, Valentin Ioan Banciu este angajat ca inginer la Registrul Auto Român (RAR) Hunedoara, fiind, totodată, proprietarul un service auto, care funcţionează la domiciliul său din municipiul Hunedoara şi este administrat de soţia sa.

Conform sursei citate, Banciu îndruma proprietarii de autovehicule care veneau la verificare la RAR să apeleze la serviciile unităţii administrate de soţia sa, un angajat al service-ului auto fiind acuzat că primea sumele de bani.

În calitatea sa de angajat la RAR Hunedoara, inculpatul Ioan Valentin Banciu avea atribuţii de a verifica starea tehnică a autovehiculelor, iar atunci când constata nereguli sau defecţiuni îndruma posesorii autovehiculelor să remedieze aceste defecţiuni la service-ul administrat de soţia sa, indicându-le acestora să ia legătura cu învinuitul Ilie Huciu, angajat la service.

Contra unei sume de bani indicată de inculpatul Ioan Valentin Banciu, învinuitul Ilie Huciu încasa banii fără să efectueze lucrările de remediere, după care posesorii autovehiculelor se prezentau din nou la RAR, la Ioan Valentin Banciu, unde acesta le elibera avizul necesar din punct de vedere tehnic. Toate sumele de bani încasate de Ilie Huciu erau predate ulterior inculpatului Ioan Valentin Banciu„, se arată în comunicatul procurorilor Parchetului Curţii de Apel Alba Iulia.

Citeşte şi Goana după bani. Un pilot de raliu a fost arestat pentru luare de mită

Conform sursei citate, din probatoriul administrat în cauză până la acest moment a rezultat că Banciu proceda în acest mod de aproximativ doi ani şi jumătate – trei ani.

Urmărirea penală în acest caz a fost făcută de Parchetul Curţii de Apel Alba Iulia şi de poliţişti din cadrul Serviciului Judeţean Anticorupţie Hunedoara.

Purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Alba Iulia, Cosmin Muntean, a declarat, joi, că instanţa a admis propunerea procurorilor Parchetului Curţii de Apel Alba Iulia şi au dispus arestarea preventivă a lui Valentin Banciu, angajat al Registrului Auto Român Hunedoara.

Surse din cadrul RAR Hunedoara au declarat că Valentin Banciu a absentat de la serviciu încă de miercuri dimineaţă.

„Lucrează la noi de 20 de ani. Nu s-a întâmplat la noi flagrantul, la RAR. Ieri dimineaţă (n.r. – miercuri dimineaţă) nu a venit la serviciu şi, când colegii l-au sunat să vadă ce se întâmplă, le-a spus că sunt cei de la Direcţia Anticorupţie la el acasă, că va merge la Alba Iulia şi îi va ţine la curent cu ce se întâmplă. De atunci are telefonul închis şi nu mai ştie nimeni, nimic, de el”, spun sursele citate.

Valentin Banciu are 49 de ani, este de profesie inginer, fiind considerat unul dintre cei mai buni piloţi de raliuri din România.

El a debutat în competiţii 1994, la Braşov, iar de atunci a adunat peste 100 de participări, completându-şi palmaresul cu numeroase trofee, inclusiv cu cel de campion.