Pisica-mascotă a unui hotel din New York, obligată să poarte lesă

Poliţa sanitară new-yorkeză a provocat un adevărat scandal, impunând Hotelului Algonquin, un simbol al Manhattanului, să îşi ţină în lesă pisica-mascotă, o veritabilă "instituţie" ai cărei predecesori "au stăpânit" holurile hotelului încă din anii 1930.

RomaniaTV.net
24 nov. 2011, 13:39
Pisica-mascotă a unui hotel din New York, obligată să poarte lesă

Matilda, a treia cu acest nume şi a zecea felină a casei, va trebui să îndure umilinţa de a purta zgardă şi lesă, după ce inspectorii serviciilor sanitare şi de igienă au decis că prestigiosul hotel care adăposteşte şi un restaurant este de acum înainte rezervat strict fiinţelor umane, informează Mediafax.

Perspectiva de a primi un calificativ nefavorabil la inspecţia sanitară şi de a îşi vedea în acelaşi timp reputaţia afectată a forţat conducerea hotelului să îşi priveze de libertate celebra mascotă.

„Astăzi este în lesă, însă o dată ce va înţelege pe unde are voie să umble, o vom elibera”, a explicat cu toată seriozitatea purtătorul de cuvânt al hotelului, Alice Dealmeida.

„Pentru moment, a acceptat situaţia. Stă pe biroul de la recepţie, toată un zâmbet”, a adăugat purtătoarea de cuvânt, precizând că pisica a urmat un dresaj pentru învăţa „să nu se ducă acolo unde se serveşte mâncare”.

Ca şi predecesorii săi, Matilda primeşte cu regularitate scrisori, are propria cameră echipată cu o uşă pentru pisici şi, în mod normal, servire personală.